Koňský hnůj x vykouření skleníku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 119.159 (?), 4.3.2012 13:26, zobrazeno: 9242x
Dobrý den, chtěla bych se zeptat na postup, jaky mame zvolit. Do skleníku chceme dát koňský hnůj, ale potřebujeme ho vykouřit, mame tedy nejdříve vykouřit skleník a potom dát hnůj, nebo obráceně, a nebo je to uplně jedno.Děkuji za rady
|
|
|
|
|
|
|
host - 43.107 (?), 8.3.2012 7:00
Dobrý den, tak to by nás zajímala odpověd, skleník je delší dobu nepoužívanej, letos poprve v něm chceme pěstovat. Jsme úplní začátečníci.Konský hnůj mame již zamluveny
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Jamieee - Zlatý Zahrádkář (622) - 166.3 (?), 8.3.2012 10:13
já se na to letos chystám, česneková dýmovnice, likviduje mšice, molice, svilušky a rostlinám to neuškodí, jde o česnekové aromatické oleje
ale dělat to teď, když mi tam nic neroste max. začíná salát? taky mi to přijde zbytečné... paraziti jsou max v půdě, na to je potřeba dusíkaté vápno a to ale na podzim
|
|
|
|
|
|
|
host - 11.226 (?), 8.3.2012 10:34
Doporučuji, stávající zeminu ze skleníku vyházet ven aspoň do hloubky 30- 40 cm, dno vyložit slámou, na ní vrstvu koňského hnoje cca 20cm a na ní kvalitní zeminu. Koňský hnůj má vysokou výhřevnost, neměl by být čerstvý. Dělám to jednou za tři roky, zeminu vyhážu ven už na podzim, aby nežádoucí breberky vymrzly. Jinak se skleník může vykuřovat v zimě i sirnými knoty, je to dobrá dezinfekce. Ale nejlépe např. na mšice a molice ve skleníku platí dusíkaté vápno dle návodu a aplikovat na podzim.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|