Jak se vám líbí mé broskvičky?

host - 161.138 (?)
13.10.2008 23:34

Projděte diskuzní fora o broskvoních. Už jsem někde na toto téma široce odpovídal. Zkráceně: vzdušné stanoviště, vzdušnou korunu - kotlovitou, nízkou, dostatek slunce. Případná chemická ochrana je podobná jako u strupovitosti jádrovin - Baycor, Dithane, Novozir, Syllit, příp. Rubigan.

Hodně štěstí. Skála

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 94.134 (?), 15.8.2008 12:46

Dobrý den, asi moc neporadím. O současných novinkách v sortimentu broskvoní nemám momentálně vůbec přehled. V dohledné době se nechystám žádnou novou vysadit, protože 2 broskvoně a 1 nektarika, všechny celkem slušně plodící mi pro spotřebu mé celé širší rodiny úplně stačí. Ale osvědčená i chuťově dobrá je odrůda Redhaven. Tak šťastnou ruku při vybírání. M.R.

TerkaPS - (3) - 235.12 (?), 18.8.2008 7:38

Dobré ráno, mockrát děkuji za tip, jsem v odrůdách broskví naprostý laik, takže i tahle rada se moc hodí.

Hezký den všem, Terka

host - 204.28 (?), 29.8.2008 18:54

Stou broskví počkejte až na jaro bude se lépe ujímat i když je ve školce vyorávají už na podzim a pak je mají založené mnoho zdaru.

host - 161.138 (?), 12.10.2008 22:27

Mohu vyjádřitsamou chválu, strom pěkný, psi pěkní, fotky bezva. Tan strom by chtěl víc řezat - zdá se mi, že utíká plodnost na konce větví. Radil bych prořezat, prosvětlit korunu a silně zakrátit horní větve. Dělá se to v květu. Vypadá to drasticky řezat kvetoucí strom, ale broskev to přímo vyžaduje. Jako asi většina přátel- zahrádkářů jsem i já sběratelem snad všeho, co na zahradě může růst i broskví. Roste u nás osmnáct odrůd. Z nich bych vám doporučil odrůdu "Envoy", která v nadmořské výšce vyniká každoroční bohatou úrodou. Jemností dužniny pak je zvláštní "Fertilia Moretini", nebo "Favorita Moretini". Velké plody u nás vytváří "Dixired". Všechny broskve pěstuji ve tvaru zákrsku s kotlovitou korunou. Tak máte na výběr. Pavel Skála

host - 67.226 (?), 12.10.2008 23:04

...vidím, že broskvím dost rozumíte a máte zkušenosti. Mohl byste se ještě podělit o rady k strupovitosti broskví? Děkuji.

host - 161.138 (?), 13.10.2008 23:34

Projděte diskuzní fora o broskvoních. Už jsem někde na toto téma široce odpovídal. Zkráceně: vzdušné stanoviště, vzdušnou korunu - kotlovitou, nízkou, dostatek slunce. Případná chemická ochrana je podobná jako u strupovitosti jádrovin - Baycor, Dithane, Novozir, Syllit, příp. Rubigan.

Hodně štěstí. Skála

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024