Jak se vám líbí mé broskvičky?

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?)
31.7.2008 23:31
Zdravím Mílo, úroda moc pěkná, gratuluju,letos jsme taky vsadily broskvičku, ani nevím jaká to je bylo to náhlé hnutí mysli před krámek ve vsi přijel chlapík s vozejkem, babky nakupovali jak vzteklý, tak jsem taky podlehla, leč někde jsem ztratila cedulku o původu, tak nezbývá než cekat co se z toho vyklube: o))At se té vaši vyhýbají choroby ať vám může dělat dlouho radost, posléze starost co s úrodou. Lucka
Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 24.47 (?), 30.7.2008 18:04, zobrazeno: 25800x

Musím se trošku taky pochlubit. Na jedné broskvoni budou za nedlouho dozrávat první plody. M.R.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

host - 116.7 (?), 31.7.2008 8:31

Gratuluji, je to krása, mohu vědět, co je to za odrůdu? Já jsemjiž jeden stromek broskví sklidila před 2 týdny, je to semenáč, ale velmi povedený. Helena

host - 44.15 (?), 31.7.2008 11:41
Opravdu moooooc krásné. Mám několik otázek jejihž odpověď bude zajímat jistě i ostatní diškutéry. Jaká je to odrůda? Takto plodí každý rok? Jak se o ni staráte myslím užití chemie či je to BIO? Z.M.

host - 241.251 (?), 31.7.2008 12:17
Název je lehce zavádějící, ale tyhle broskve jsou opravdu pěkné. Gratuluji

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 106.232 (?), 31.7.2008 13:16

Dobrý den všichni. 1/ název neměl být "zavádějící". Nevím jaká je to odrůda-odhadovala bych pouze na Redhaven. Před cca 12 roky jsme vykopali u maminky neprosperující doslova pahýlek broskvoně a zasadili u nás na chalupě s tím, že vykopat to můžeme kdykioliv.  Dnes bych ho nevyměnila. Podařilo se mi vypiplat kmen od klejotoku, občas bojuji trochu s kadeřavostí a loni byl nejhorší rok, napadla mi broskvoně a nektarinku dírkovitost listů a protože s tím nebyla žádná vlastní zkušenost, zasáhla jsem pozdě a úrodu nezachránila. Jinak takto plodí obvykle. Myslím, že broskvoně BIO moc nejdou-jsou příliš choulostivé. Cca 3x používám Kuprikol-po opadu listu, před rašením a pak ještě 1x. Kromě toho jsem letos začala používat 1x zjara Syllit. Hnojím cca 3x v roce cereritem - před zimou, zjara a v červnu. Na zimu dávám kolem stromu kompost. A podle sucha doplňuju vodu. Pokud se zadaří, za pár dnů vám vložím nektariky-až se více nalijí. Jsem na broskvoně i nektarinku patřičně pyšná, protože soused je skutečně dobrý pěstitel-má spoustu druhů ovocných stromů a v naprostém pořádku, jen broskvoně vzdal po cca 4 neúspěšných výsadbách. Děkuju za vaše milé reakce. M.R.

host - 40.161 (?), 31.7.2008 14:00

muzete prosim jeste napsat co udelat s dirkovitosti listu? Mame broskvon prvnim rokem, kaderovost nas nepostihla (strikali jsme Kuprikolem) ale ted v lete se nam udelaly dirky, vzpada to jako nejake plisnove onemocneni. Co jste na to dala?

Dekuji, Marketa 

host - 161.138 (?), 12.10.2008 22:51

Dírkovitost listů broskve způsobuje choroba zvaná "Suchá skvrnitost listů". Mimo broskev napadá i meruňku, třešni, višeň, slivoň a pod. Podhoubí přezimuje v napadených větévkách. To vypadá, že jste si tuto chorobu, pokud ji doma nemáte na shora jmenovaných druzích ov. stromů, přinesli se zakoupeným stromečkem broskve. Choroba se projevuje také silným klejotokem a zasycháním větviček nad postiženými místy. Prolikvidaci choroby je důležitá likvidace opadaných listů a jarní postřik měďnatými fungicidy (protihoubovými přípravky). Za vegetace se dá rozvoj choroby přibrzdit organickými fungicidy. To je vše, čím se mohu s vámi podělit. Snad jsem měl váš dotaz najít dřív. Pavel Skála

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18316) - 85.27 (?), 31.7.2008 14:05

Musím taky poblahopřát.  Pokud soused pěstování broskví vzdal, asi nejste v lokalitě, kde broskve vyrostou i na vidlích zapomenutých v hnoji.
    Na druhé straně, letošní jaro vcelku broskvím přálo a květy přežily i tam, kde pravidelně vymrzají. Každý rok takový nebude, soudím.
    Jinak název tématu se mi taky líbí, připomíná témat, která se na tomto fóru rychle smazávají

host - 186.98 (?), 31.7.2008 14:52

Kéž by i příští rok bylo počasí na jaře milosrdné k nám okrajovým pěstitelům, protože je to opravdu hlavně o tom případném nevymrznutí květů. Pro mě je broskvoň s meruňkou jednoznačně symbolem jakési exotiky v ČR.

Myslim že na obrázku redhaven není, redhavenka má užší lis, ale list jako na fotu má spíš sunhaven, a nebo většina broskvoní co neznám:-P.

tak ať to roste!!!

Karlos.

Lumikol - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (133) - 181.138 (?), 31.7.2008 23:31
Zdravím Mílo, úroda moc pěkná, gratuluju,letos jsme taky vsadily broskvičku, ani nevím jaká to je bylo to náhlé hnutí mysli před krámek ve vsi přijel chlapík s vozejkem, babky nakupovali jak vzteklý, tak jsem taky podlehla, leč někde jsem ztratila cedulku o původu, tak nezbývá než cekat co se z toho vyklube: o))At se té vaši vyhýbají choroby ať vám může dělat dlouho radost, posléze starost co s úrodou. Lucka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz