chlubím se

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?)
12.6.2008 13:32

To nepotřebuje komentář - prostě PARÁDA!!!    Zdravím - Daniela.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 181.138 (?), 19.6.2008 8:53
Dobrý den, nedá mi to a musím se připojit k chválení mýdlové vody.Pamatuji, jak moje babička běhala po zahradě s dědovou štětkou na holení a patlala nevítané návštěvníky.Ráda sem nakukuji, se svojí zahrádkou teprve začínám, tak jsem vděčná za všechny rady tady.Díky LUCIE

preclik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 175.134 (?), 12.6.2008 10:05

No tak to se taky musím pochlubit. Zároveň posílám vzkaz paní Lily a paní Martině, že neznámá růže začíná kvést. Po víkendu budu k mání a ještě se ozvu.

neznámá 1. den
neznámá 1. den
neznámá 2. den
neznámá 2. den
víc se neotevře, pak opadá
víc se neotevře, pak opadá
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
ta bílá vypadá celá takhle
ta bílá vypadá celá takhle

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 12.6.2008 13:32

To nepotřebuje komentář - prostě PARÁDA!!!    Zdravím - Daniela.

ilča - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (88) - 238.108 (?), 12.6.2008 14:07

Tak já se taky pochlubím svými růžemi a pivoňkami, jak vypadaly večer před bouřkou. Bohužel ráno přišla bouřka se slejvákem a pivoňkám úplně smetl okvětní lístečky. Ještě, že jsem je vyfotila včas.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu

Daniela. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1262) - 204.208 (?), 12.6.2008 21:04

Ilčo, to také nemá chybu!  Opravdu krásné!!!  Jak tak koukám, tak se budu muset víc věnovat i kytičkám, abych se také měla čím pochlubit.   Já se víc věnuji té zelenině, ale krom žaludku bych také měla potěšit i oko, že!   Zdravím - Daniela.

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.168 (?), 13.6.2008 23:45

Zdravím Vás, tak jsem v mezidobí pokračovala v pátrání a troufnu si tvrdit, že Vaše růže už nebude bezejmenná.... Podle všech znaků (stáří, výška, odstín růžové, a typická vlastnost (neotvírání) květu) se pravděpodobně jedná o českou růži šlechtitele Jana Böhma z roku 1930, která se jmenuje "Briand - Paneuropa". Viděla jsem jí před několika dny v rozáriu a jakoby Vaší růži z oka vypadla. Nemohu však dát záruku správnosti, ono s těmi "böhmovkami" je to často problém. Přece jen se roky podepsaly na evidencích, šotci pomíchali cedulky a některé růže si byly tak podobné, že se odborníci dodnes přou, jestli nebyly totožné. Růže stejného jména se mnohdy liší vzhledem i mezi rozárii a každé tvrdí, že právě ta jejich je jedině správná a původní.        Lili

Ta bílá nádherná sadovka bude z rodiny rosa alba - alespoň podle převisavého růstu, typických matných tmavě šedozelených listů  a tvaru květu, tipuji přímo na "rosa alba Maxima" zkuste porovnat :  http://www.helpmefind.com/rose/pl.php?l=2.106&n=106&tab=10

rosa alba Maxima
rosa alba Maxima

preclik - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (129) - 175.134 (?), 16.6.2008 21:52

Děkuji za úspěšné pátrání. Já jsem ráda za jméno, i když říkáte, že to nemusí být přesné. Maminka sázela růže když jsem byla malá. Moc jsem se o to nezajímala a pak umřela, než mi to stačila říci, takže mám jen matnou představu o jmémech a to jen u některých keřů. S ovocnými stromy jsem na tom trochu lépe. Ta bílá na vašem obrázku je určitě stejná, jako mám já. Má stejný tvar květů a také ten jemný narůžověký nádech uvnitř kvítku. Ona není vlastně úplně bílá. Děkuji za zprávu i obrázek.

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 30.135 (?), 17.6.2008 9:11

Dobrý den, růže po které se pídím nepatří do dnešních rozáríí, nicméně bych byla velmi ráda, pokud byste někdo věděl něco bližšího o "Napoleonově čapce". Děkuji, Míla R

Lili - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (337) - 205.168 (?), 19.6.2008 20:47

Vámi hledaná "Napoleonova čapka" se jmenuje oficiálně "rosa centifolia muscosa cristata" neboli "Chapeau de Napoléon" (klikněte si...) je z roku 1827, kvete jen jednou, ale přebohatě, nádherně voní a má bizarní tvar poupěte a kališních lístků - vypadají jako napoleonské čepičky. Jelikož je muscosa tak i její žlaznaté stonky zvláštně aromaticky voní po ovoci. ( jinak se chová jako typická r.centifolia) Posílám Vám foto staré několik hodin - právě nyní kvete v rozáriích.

Chapeau de Napoleon - čepičky na poupatech
Chapeau de Napoleon - čepičky na poupatech
Chapeau de Napoleon - právě rozkvétá...
Chapeau de Napoleon - právě rozkvétá...

romila - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (914) - 89.197 (?), 19.6.2008 23:18

Dobrý večer, Lili, smekám a děkuji. Viděla jsem ji uvedenou pouze na foto mezi květinami "zahrádek našik babiček". Zaujala mě. Míla R

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz