Znáte švestko meruňky?
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.133 (?) 22.11.2018 18:21, zobrazeno: 10590x
mám ráda meruňky, ale zahradu máme v v nadm. výšce přes 400 metrů a nevěřím, že by se tu meruňce dařilo. v nabídce Zahradnicví Spomyšl jsem viděla několik druhů švestko - meruněk, dokonce i třešňo meruňku a chtěla bych si něco objednat. ale toto zahradnictví nemá ani nijak dobré recenze a tak nevím zda si mám stromek objednat. proto bych uvítala názory na švestko meruŇky, jestli je někdo má a s jakou odrůdou je spokojený. moc děkuju Veruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JKo - (26) - 33.110 (?), 23.11.2018 15:24
Letos mi poprve zarodil dva plody stromek “svestkomerunka” ze zahradnictvi Kruh (odrudu nejsou schopni rici). Strom vypada jako merunka, kvete jako merunka, vetve jsou velice silne jakoby bradavicnate. Plod byl velmi tmavy, az rude fialovy, tvar i chloupky jako merunka, pecka jako merunka, chut jako merunka, velmi dobry. Co to je nevim, ale je to dobry.
Uvidime, co bude dale, letos byl vyjimecny rok a mam zahradu 350 mnm, ale v mrazove kotline.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 125.133 (?), 23.11.2018 19:59
děkuji za vaše reakce, snad se ještě někdo ozve s tipem na kvalitní a dobrý ovocný stromek a na jaře pak něco objednám, děkuji Veruna
|
|
|
|
|
|
|
|
|
JKo - (26) - 167.70 (?), 23.11.2018 21:38
Dekuji za reakci, zkusim si o tom neco zjistit, abych si nepestoval na zahrade nemocny strom. Merunky jsem nikdy nemel, tak jim moc nerozumim. Kdyztak sem zitra dam fotku.
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.74 (?), 5.4.2020 16:55
Mám je také, jeden je bez bližšího označení (2014-Kruh) a druhý označený jako Melitopolskí (2016-odkud si už nepamatuji). V loni trochu úrody na obou stromech, plody mi přišly chutově jako meruňky s fialovou slupkou. Z obou stromů prakticky stejné. Mě osobně velmi chutnaly a těším se na letošní úrodu, oba stromky mají spoustu nasazených květů, snad je mrazy v minulých 14dnech nezničily. Fotky koncem léta připojím, Petr.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|