Vesna
|
|
|
|
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?) 25.1.2015 17:38
Nejhůř jsou na tom co se vzrůstu týče, v tomto pořadí Kioto, Big red, Tomcot,Puget gold, Sylvercot a Pinkcot.Nejvic namrzají Kioto, Pinkcot a Big red a to i při teplotách kolem -15.Z těch co plodily měly nejhorší chut Pinkcot, Sylvercot a Kioto.Naopak mile překvapily Aurora, Tsunami,Spring blush a Orangerd, krásne silné dlouhé letorosty s listy sytě zelenými, téměř až do modra.Násada květních pupenů je taky slušná, takže pokud počasí dovolí mohly by být i první plody.Málem jsem zapoměl na Bergarouge a Tardicot, vloni měly první úrodu a hned to byly nejlepší merunky na zahradě, srovnatelné jen s Bergeronem.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.1.2015 14:03
největší propadák jsou právě tyto novinky
Jaké novinky máte na mysli, Jirko? Chuť VESNY by mě zajímala. Lemeda poskytuje určité zpestření meruňkové chuti, i když to zdaleka není typická meruňková chuť. Příliš sladké plody zavánějí fádností, ale zde i při menším obsahu kyselin jsou některé plody chuťově přítažlivé.
|
|
|
|
|
|
|
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?), 25.1.2015 17:38
Nejhůř jsou na tom co se vzrůstu týče, v tomto pořadí Kioto, Big red, Tomcot,Puget gold, Sylvercot a Pinkcot.Nejvic namrzají Kioto, Pinkcot a Big red a to i při teplotách kolem -15.Z těch co plodily měly nejhorší chut Pinkcot, Sylvercot a Kioto.Naopak mile překvapily Aurora, Tsunami,Spring blush a Orangerd, krásne silné dlouhé letorosty s listy sytě zelenými, téměř až do modra.Násada květních pupenů je taky slušná, takže pokud počasí dovolí mohly by být i první plody.Málem jsem zapoměl na Bergarouge a Tardicot, vloni měly první úrodu a hned to byly nejlepší merunky na zahradě, srovnatelné jen s Bergeronem.
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.1.2015 19:43
To je slovo, Jirko, to se mi líbí, takové hodnocení Já stále vkládám naděje do Kiota, ale možná marně. Hlavně ho mám na příliš slabě rostoucí podnoži, takže chyba. Líbí se mně konzistentní chuť celého plodu a i to že je vyrovnaná u všech. Není to žádný Bergeron ani VP, ale přesto dostatečně výrazná. Ale jsou to jen dojmy z malého stromku, bohužel. Tardicot je jakási mutace Bergeronu, pokud si vzpomínám a dalo se čekat, že v chuti nezklame. Bergarouge mně snad vyroste také. Na podzim jsem ho sázel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|