Úroda meruněk 2016
|
|
|
|
|
 |
 |
|
LacoSk - Bronzový Zahrádkář (85) - 103.203 (?), 8.7.2016 6:04
Moje Kioto už potrebuje len pár dní. Chdia ju sem všetci známi obdivovať. Ale musím konštatovať, že je to skôr odroda na spracovanie.
Ak si chce človek pochutnať na kvalitnej marhuľovej chuti treba siahnuť po klasike. (VP, Maďarská, Bergeron...)
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.160 (?), 9.7.2016 13:11
Kioto je pán Martin samosprašná a je naozaj veľmi odolná na mráz.Ako sa darilo u vás Leskore? Mali ste na nej popraskané plody? Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.107 (?), 10.7.2016 9:05
Ako je Karola odolná na mráz a moníliovú hnilobu plodov pán Mikeš? Jano
|
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 224.39 (?), 10.7.2016 11:11
Pane Jano, u mě Karola moc neplodí, nevím, jestli je to způsobeno nedostatečným opylením, mrazem nebo něčím jiným. Mráz letos úrodu dost zredukoval. Určitě jsou odolnější odrůdy. Odolnost proti monilii nedokážu posoudit, protože teď každý rok strom ošetřuji. Dříve, když jsem meruňku neošetřoval, objevil se tu a tam zavadlý výhonek, ale pouze v malém rozsahu. Moniliózu plodů jsem ještě u plodů na stromě nezaznamenal, pouze u těch spadlých po několika dnech na zemi. Občas se na plodech vyskytnou projevy šarky (na listech ne), ale na chuť plodů to kupodivu nemá vliv.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Mikeš13 - Diamantový Zahrádkář (1994) - 26.158 (?), 10.7.2016 20:04
Je to tak, pane Jiří, Karola tu kvete jako první odrůda v okolí, tak má asi s opylením trochu smůlu.
A řekl bych, že plody ne moc dobře drží na stromě a rády padají.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |