Sundrop a Goldrich (tři porovnání)
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 19.3.2019 9:55
O uplynulém víkendu jsem koupil a zasadil Goldrich. V zahradnictví mně bylo řečeno, že je částečně mrazuvzdorná a částečně samosprašná. Ale ted se se dočetl, že potřebuje opylovače, nejlépe Sundrop. Tuto ale vy vsazenu nemáte. Jak je to tedy s opylováním?
Goldrich, jak se zdá, bude možná dosti plastická a přizpůsobivá meruňka. Psalo se, a zpočátku se i potvrzovalo, že Goldrichova mrazuodolnost v květu je na úrovni VP, tudíž slabá, ale s odstupem času se ukazuje, že to není tak strašné, a to ani když na broskvoňovém semenáči kvete jako první. Co se týče cizosprašnosti, tak když máte v okolí dost jiných meruněk, Goldrich se může v plodnosti přetrhnout. Je možné, že kdybych zlikvidoval ten Sundrop, tak by se situace s opylením změnila, ale podle mě nikoliv. Sundrop naopak v posledních letech celkově nic moc.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Venus - (2) - 199.222 (?), 8.4.2012 7:36
Děkuji za foto pane Petře, možná mám někde foto plodu... tak jak najdu, vložím.Ale určitě mám Goldricha, jak dostanu foto do počitáče, pošlu aspoň v květu... mám nový foťák, tak jestli bude úroda, foto letos určitě bude.Sám se divým, že loni porazil všechny odrůdy a jako jediný normálně zaplodil.Uvidím letost, dnes po ránu bylo -3...a zatím to vypadá že vše o.k... na zítřek to má být ale,,masakr,, až mínus 6.Jak přestane foukat, aspoň část zkusím zakrýt textilií.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.3.2019 9:55
O uplynulém víkendu jsem koupil a zasadil Goldrich. V zahradnictví mně bylo řečeno, že je částečně mrazuvzdorná a částečně samosprašná. Ale ted se se dočetl, že potřebuje opylovače, nejlépe Sundrop. Tuto ale vy vsazenu nemáte. Jak je to tedy s opylováním?
Goldrich, jak se zdá, bude možná dosti plastická a přizpůsobivá meruňka. Psalo se, a zpočátku se i potvrzovalo, že Goldrichova mrazuodolnost v květu je na úrovni VP, tudíž slabá, ale s odstupem času se ukazuje, že to není tak strašné, a to ani když na broskvoňovém semenáči kvete jako první. Co se týče cizosprašnosti, tak když máte v okolí dost jiných meruněk, Goldrich se může v plodnosti přetrhnout. Je možné, že kdybych zlikvidoval ten Sundrop, tak by se situace s opylením změnila, ale podle mě nikoliv. Sundrop naopak v posledních letech celkově nic moc.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|