Spring blush
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 25.6.2013 10:00
Trojice odrůd o kterých jsem psal, by byla na Záhoří u Senice už možná dávno sklizena.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Paľo. - Diamantový Zahrádkář (1739) - 12.47 (?), 25.6.2013 23:57
Zdravím do Blavy, Libor! Ako je na tom Sylred chuťovo, v porovnaní s Leskorou? Šupku má atraktívnejšiu, krásnu. Tvoje vrúble Kioto v korune Leskory sa opäť neujali. Nevadí, Leskora už problém s opeľovačom nemá. Veselské marhule si za plotom vysadil aj sused, ktorý začína ovocinariť, takže cudzieho peľu bude v okolí dostatok. Mám ale semenáčik Leskory, do ktorého by som mohol cez leto pichnúť očko niečoho skvelého. Myslím, že je tam väčšia šanca na ujatie oproti vrúbľovaniu. Mohla by byť kandidátom na očkovanie Sylred?
Pokiaľ ide o Droždín, dnes sú možno lepší ako v minulosti. Mal som od nich: zopár viničov- polovica boli iné odrody ako na štítku, okrasné rastliny bez problémov, Leskoru na jednotku, jabloň Rajku niečím "zaprasenú"- za 10 rokov priniesla asi 30 plodov, na kmienku stále hrčky podobné nádorkom... Ale oproti "poľskej" JUKKE sú záhradníci od Olomouce SUPER.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 49.27 (?), 26.6.2013 21:41
Sylred este len zacina a Leskora ma len 3ks takze na zrovnanie je este priskoro, ale zda sa mi, ze plodnost Sylredu je v porovnani s Leskorou vacsia a Leskora zreje o nieco skor a ma maksie plody. Koncom VII Ti mozem poslat vetvu, mozes kusit Forkertom ockovat, len budes mat v rovnakom termine urodu na oboch, neskorsia odroda (Kioto,...) by sezonu marhul roztiahla...
Krasne vyzera i Tsunami a Sping Blush na fotke. Spring Blush by mala Auroru kvalitou prekonat, tak uvidime co chutove hodnotenia, len pri terajsich dazdoch a zime neviem ci vydrzia (zvysky Burlatu mi pukaju uplne ukazkovo...).
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 213.119 (?), 29.6.2013 22:03
Tsunami - Aurora
Tsunami tuhší dužnina, méně šťavnatá uzrála v pondělí(rázem),brzy vybarvuje.
Aurora měkčí dužnina (otlačuje se),šťavnatá zrání průběžné od soboty (celý týden protrhávám), vybarvuje později.
Tsunami bude jistě výborná pro sadaře a prodejce, Aurora zase pro zahrádkáře. V letošním deštivém létě to chuťově vyhrála Aurora.
Jarin.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|