Spring blush

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 12.47 (?)
25.6.2013 21:24

Na Záhoří jsme, Petře, oproti Pardubicím pozadu. Takéto novinky tu nikto bohužiaľ nepredáva. Holt Západ je Západ...wink

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.6.2013 10:00

Trojice odrůd o kterých jsem psal, by byla na Záhoří u Senice už možná dávno sklizena.

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 12.47 (?), 25.6.2013 21:24

Na Záhoří jsme, Petře, oproti Pardubicím pozadu. Takéto novinky tu nikto bohužiaľ nepredáva. Holt Západ je Západ...wink

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 25.6.2013 21:49

Auroru jsem si pořídil z "pranýřovaného" Droždína. Spring Blush asi z Ostrohu. Tsunami i Spring Blush zmizely z běžně dostupných zdrojů. Měl jsem Tsunami objednanou, ale bylo mi zděleno, že v určité školce, z které ji měl prodejce mít, nebyla na jaře k mání. Nevím jestli budou tyto odrůdy kvalitní jako třeba Leskora, ale tato úžasná ranost asi možná zvítězí i nad kvalitou. Na Auroru už zde byly pozitivní recenze. Rychlé měknutí bychom mohli odpustit. 

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 49.27 (?), 25.6.2013 22:24

Pripajam sa Petre + Palo s referenciou zrejucej Sylred a Leskory (vdaka Palovi), ktore mam nastepene v korune Madarskej od r. 2010 a 11. Zacinaju zriet takmer naraz, avsak Sylred ma o rok viac, takze uroda je podstatne vacsia. Este nejaky den potrebuju na nabratie cukrov. Sylred je oproti Leskore pevnejsiej konzistencie a zatial ma viac kyselin. Zaujmavostou je, ze v 2012 po majovych mrazoch, kedy na strome Madarskej s viacerymi pristepenymi odrodami takmer vsetko zmrzlo, par Sylredov predsa dozrelo. Plusom je tiez bohata nasada a farebna atraktivita plodov.

Sylred 25jun13
Sylred 25jun13
Sylred vlavo Leskora vpravo
Sylred vlavo Leskora vpravo
Sylred na Madarskej 2013
Sylred na Madarskej 2013

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 12.47 (?), 25.6.2013 23:57

Zdravím do Blavy, Libor! Ako je na tom Sylred chuťovo, v porovnaní s Leskorou? Šupku má atraktívnejšiu, krásnu. Tvoje vrúble Kioto v korune Leskory sa opäť neujali. Nevadí, Leskora už problém s opeľovačom nemá. Veselské marhule si za plotom vysadil aj sused, ktorý začína ovocinariť, takže cudzieho peľu bude v okolí dostatok. Mám ale semenáčik Leskory, do ktorého by som mohol cez leto pichnúť očko niečoho skvelého. Myslím, že je tam väčšia šanca na ujatie oproti vrúbľovaniu. Mohla by byť kandidátom na očkovanie Sylred?

Pokiaľ ide o Droždín, dnes sú možno lepší ako v minulosti. Mal som od nich: zopár viničov- polovica boli iné odrody ako na štítku, okrasné rastliny bez problémov, Leskoru na jednotku, jabloň Rajku niečím "zaprasenú"- za 10 rokov priniesla asi 30 plodov, na kmienku stále hrčky podobné nádorkom... Ale oproti "poľskej" JUKKE sú záhradníci od Olomouce SUPER.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 26.6.2013 11:18

Moc pěkné, Libore. Sylred asi také zkusím, i když jsem ji trochu přehlížel. Co se týče Droždína, tak nemůžu nic tvrdit, jen jsem od nich koupil dva stromky a jsou v pořádku. Na Uherský Ostroh si se záměnami zatím nemohu stěžovat. Už jsem jejich nabídku i kvalitu stromků chválil vícekrát. Myslím si, že Uherský Ostroh popřípadě Strážnice nemají v tomto ohledu v Čechách zatím žádnou konkurenci.

Libor1 - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (173) - 49.27 (?), 26.6.2013 21:41

Sylred este len zacina a Leskora ma len 3ks takze na zrovnanie je este priskoro, ale zda sa mi, ze plodnost Sylredu je v porovnani s Leskorou vacsia a Leskora zreje o nieco skor a ma maksie plody. Koncom VII Ti mozem poslat vetvu, mozes kusit Forkertom ockovat, len budes mat v rovnakom termine urodu na oboch, neskorsia odroda (Kioto,...) by sezonu marhul roztiahla...

Krasne vyzera i Tsunami a Sping Blush na fotke. Spring Blush by mala Auroru kvalitou prekonat, tak uvidime co chutove hodnotenia, len pri terajsich dazdoch a zime neviem ci vydrzia (zvysky Burlatu mi pukaju uplne ukazkovo...).

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 27.6.2013 0:22

Z prvních plodů Spring Blush mám opravdu radost. Jsou to první vybarvující se meruňky v tomto roce. Leskory i Radky to letos do začátku července nestihnou. Jsou stále zelené. Doufám, že Tsunami bude na podzim k sehnání. Ta ranost je senzační. Zajímalo by mě jestli by Sylred už také vybarvovala nebo by byla stejně jako Leskora stále zelená. Myslím právě teď a tady.

host - 213.119 (?), 29.6.2013 22:03

Tsunami - Aurora

Tsunami tuhší dužnina, méně šťavnatá uzrála v pondělí(rázem),brzy vybarvuje.

Aurora měkčí dužnina (otlačuje se),šťavnatá zrání průběžné od soboty (celý týden protrhávám), vybarvuje později.

Tsunami bude jistě výborná pro sadaře a prodejce, Aurora zase pro zahrádkáře.     V letošním deštivém létě to chuťově vyhrála Aurora.

Jarin.

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 30.6.2013 18:29

Mně se to dozrávání Spring Blush díky dešťům nějak zarazilo. Plody jsou stále ještě tvrdé. Radka začíná měnit odstín ze zelené do žluté, ale jde to pomalu. Plodů je méně, ale za to jsou dost velké. Mám takový pocit, že dozraje v době, kdy tady právě nebudu. Ale naplánovat si dovolenou, aby zrovna nikde nic nezrálo, je těžké. Zralou Tsunami a Auroru závidím. Máte lepší polohu.

Spring Blush (30.6. 2013)
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024