Semenáček meruňky
|
|
|
|
|
 |
 |
|
david442 - (8) - 154.131 (?), 5.8.2015 16:57, zobrazeno: 9668x
Zdravím,
prosím o radu jak nejlépe vypěstovat z pecek meruňky. Mám doma pecky, které byly asi 3 týdny ponechány v teplé místnosti a po rozbití jsou jádra dosti vysušené. Nevím zda se tím neztratí potřebná klíčivost. Bude stačit tyto pecky dát do země do cca 2 cm a počkat do jara? Nebo je lepší pecky rozlousknou a dát do země pouze samotné jádro? Anebo dát pecky doma na týden do ledničky ke stratifikaci a pak zasadit do květináče?
díky za rady ideálně jak jste sami sázeli a s jakými výsledky.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.226 (?), 7.8.2015 17:55
A co tak ich dat do kvetinaca s podou, ktoru by si udrziaval jemne vlhku a nechal ich v tom kvetinaci premrznut v zime? a na jar, ked zacnu pecky praskat, tak ich opatrne zasadit na miesto pestovania. planujete pestovat semenace marhule alebo ich aj stepit?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 87.226 (?), 7.8.2015 21:49
dakujem za odpoved. a ako dlho si podrzia klicivost marhule, broskyne, slivky? som niekde cital, ze napriklad ceresnove pecky by sa mali cim skor po osuseni dat do vlhkeho prostredia, lebo sa vplyvom vysokej teploty a sucha mozu zaparit a znizit klicivost. neviem, co je na tom pravdy...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 125.240 (?), 8.8.2015 14:23
Dobrý den, máte někdo zde na fóru zkušenosti s meruňkou Kompakta? Zda je samosprašná, jak je odolná proti monilioze, jak jsou květy odolné proti jarním mrazikům.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 201.246 (?), 29.10.2023 13:37
Merunka z pecky-2 roky jsem je vozil za sklem v aute tak jsem pote skusil rozbit jadra namočit to co šlo ke dnu jsem nasadil cca do 14 dnu rostou.Sice chtel jsem aby vylezli az na jaro ale priroda je priroda -sazeno koncem zari 2023
|
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|