Semenáče marhule
|
|
 |
 |
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 134.41 (?) 12.1.2018 9:41
Diky pane Mimmo, Pred asi 18 rokmi som posadila marhuľu kupenú vo Veselom, doporučenú pre našu oblasť, rástla sko divá krásne kvitla, ale za 5 rokov sme ochutnali snáď len 5-6 plodov, tak sme ju dali preč.teraz mám už len v kvetináči Mini z Jukky- Novosadskú rodnú, ktorú zimujem v sklenníku, plodí 2 roky, výhoda je že v prípade mrazov ju môžem preniesť späť do sklenníka- len kontajner je už na mňa ťažký, úroda samozrejme primeraná trpaslíkovi.Môžem ju presadiť von na stálo? Inak broskyniam sa na mojej záhrade darí. Mám 4 druhy, ktoré dozrievajú postupne od polovice júla do konca septembra. z nich- Redhaven a Earligo majú už asi tak18-19 rokov a ešte sa držia. Tie semenáče marhule nebudú prispôsobené podmienkam u nás keď boli zo staršieho stromu pestovaného v našich podmienkach? Díky Eva T.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 134.41 (?), 12.1.2018 8:16, zobrazeno: 4156x
Pán Hlavatý, vidím, že ste tu fundovaný ovocinár, na jeseň v r. 2015 som vysadila kôstky marhúľ od pestovateľa u nás na Myjave. Zišlo ich dosť, tak som na jeseň 2016 1 koreň presadila k tete,(tá sa ujala a rastie)1 dala susedom, pár dala do kvetináčov a nechala na záhrade - tie neprežili zimu 2016, zvyšné 3 korene sú na tom istom mieste kde som ich vysiala a darí sa im dobre.Môžem ich na jar rozsadiť a kedy? Inak ten pestovateľ nevedel aký je to druh, ale boli mimoriadne chutné. Aké máte skúsenosti so semenáčmi marhúľ? Eva T
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 83.62 (?), 12.1.2018 9:33
Bezne su dobre plody semenacov broskyn tam je tusim vyse 80% sanca ze budu stromy z kostky velmi dobre.U marhul je to cca 20% alebo menej.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Eva T. - Zlatý Zahrádkář (746) - 134.41 (?), 12.1.2018 9:41
Diky pane Mimmo, Pred asi 18 rokmi som posadila marhuľu kupenú vo Veselom, doporučenú pre našu oblasť, rástla sko divá krásne kvitla, ale za 5 rokov sme ochutnali snáď len 5-6 plodov, tak sme ju dali preč.teraz mám už len v kvetináči Mini z Jukky- Novosadskú rodnú, ktorú zimujem v sklenníku, plodí 2 roky, výhoda je že v prípade mrazov ju môžem preniesť späť do sklenníka- len kontajner je už na mňa ťažký, úroda samozrejme primeraná trpaslíkovi.Môžem ju presadiť von na stálo? Inak broskyniam sa na mojej záhrade darí. Mám 4 druhy, ktoré dozrievajú postupne od polovice júla do konca septembra. z nich- Redhaven a Earligo majú už asi tak18-19 rokov a ešte sa držia. Tie semenáče marhule nebudú prispôsobené podmienkam u nás keď boli zo staršieho stromu pestovaného v našich podmienkach? Díky Eva T.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |