Rozkvétání meruněk v letošním roce
|
|
|
|
|
|
|
jarda7 - Zlatý Zahrádkář (641) - 20.96 (?) 24.3.2013 10:37
U Prahy ráno -7°, meruňky zatím dobré, předpověď YR -5°, snad to dopadne - ale co ledoví muži??? J.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 58.114 (?), 24.3.2013 11:37
Já nejvíce používám na zjišťování počasí stránky www.in-pocasi.cz, po zobrazení stránky kliknete na aktuální počasí, pak na vzniklém obrázku na aktuální barevnou teplotní mapu a pak vlevo dole na mapu stanic. Ukáže se mnoho amatérských meteorologických stanic, které zaznamenávají teploty a další údaje 24 hod denně a když si poté kliknete na příslušnou zvolenou stanici uvedenou na mapě nejblíže vašeho bydliště, tak získáte velmi podrobné informace i s přehledným grafem o průběhu teplot v intervalu 3 hodin, tedy i v průběhu noci. Namátkově jsem ráno proklikal více různých stanic v ČR a vždy byla nejnižší dosažená teplota dnes v noci kolem -9 až -10°C.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 25.3.2013 11:25
Možná, že někoho moje nadšení rozčiluje, ale já pevně doufám, že pupeny, alespoň jejich větší část, přežije tyto mrazy bez úhony a já se můžu opět těšit na opožděné rozkvétání meruněk, zvláště, když má být začátkem dubna oblačné počasí, které nebude nutit stromy do rychlého rozkvětu. Prozatím to vypadá nadějně a tak si v tom můžu pěkně "libovat". Je to alespoň nějaká náplast, protože "ven by ani psa nevyhnal" a jak psal pan PP, tak zem je zmrzlá na kost. Nějaké zvraty v počasí později přijít můžou, ale první předpoklad pro dobrou úrodu je prostě tady.
|
|
|
|
|
|
|
host - 41.143 (?), 24.3.2013 12:05
Pupeny drží, ale k opadu může určitě dojít i později, co myslíte?
poškození mrazem v plném rozsahu, se projeví, až když teplota vystoupí nad 0°C.
Vincent
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 39.219 (?), 24.3.2013 14:38
Pod Brnem / Vojkovice / se zdá, že to stromy zatím ustály. Narašení květních pupenů je zde zatím minimální. j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|