Rozkvétání meruněk v letošním roce
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 31.3.2015 8:52
Tak to počasí je šílené. Květní pupeny jsou stále zavřené, tak snad se nezblázní a neotevřou se do takové zimy. Nevím jestli vydrží ještě ten týden a potom snad přijde konečně jaro.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 65.169 (?), 31.3.2015 9:04
No, v Podolí na Praze 4 již o víkendu meruňka vesele vykvetla, tudíž si to nyní zjevně užívá...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 112.58 (?), 31.3.2015 17:23
Každým rokem je to stejné, ale letos doufám, že tomu bude jinak a špatné počasí odejde a pupeny meruněk zůstanou zavřené. Horší bude, až vysvitne Slunce a rozkvetou se naplno, pak už bude mráz pro meruňky smrtící. Teď jsem je kontroloval a jsou stále zavřené a snad se do takového počasí neotevřou. A žádné velké mrazy v předpovědi nejsou, takže musíme doufat.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.161 (?), 31.3.2015 20:09
..jestli mi letos Goldrich opet zmrzne, tak jde ven.. predloni nic, loni nic a letos pulka stromku rozkvetla.. zatim je u nas relativne teplo- kolem3-4 stupnu, ale jestli zmrzne, tak letí, přísahám.. a v ostrohu v zahradnictví si kupuju Radku, nebo nějakého skoráka, co je odolnější mrazu...
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 178.235 (?), 1.4.2015 8:38
Suma sumarum stále narážíme na to, že meruňky nejsou u nás doma.Patří do teplejších krajin.Přes veškeré globální oteplení jsou u nás stále v ohrožení.S tím asi už nic nenaděláme a musíme se se stavem, jaký je, pokorně smířit a být rádi, že to "občas také vyjde".Přírodu "obšlápnout "nejde.Kdysi jsem v noci vstával a meruňky proti mrazu kropil rozprašovačem vody.Pak mně stromy stejně odešly na mrtvici.Dnes bojuji jen s moniliovým úžehem a dost. AB
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |