Dnes ráno běžně kolem -3st, téměř celý okres Třebíč, ještěže nic nekvete, to by dopadlo, ještě zítra ráno slabý mrazík a pak už snad konečně pohoda, žádně mrazy ani v první dekádě dubna nejsou zatím na obzoru.
hrušovany u brna.. naštěstí ještě vše spí a nekvete.. v noci je celkem zima, loni zmrzlo vše.. tak snad letos budou broskve a merunky..vvera jsem provedl pstrik syllitem na broskvi, pač kvety se derou ven, ale naštěst jen tak zlehka.
Na Slovensku jsem viděl kvést meruňky v uplynulém týdnu v Komárně a Seredi. V Maďarsku skoro všude. Na Vysočině jsem ještě v sobotu řezal použitelné rouby, ale na Balkáně už mi to odkvetlo. Vzhledem k teplému a suchému počasí snad ani nebude letos řádit monilia.
Dnes ráno běžně kolem -3st, téměř celý okres Třebíč, ještěže nic nekvete, to by dopadlo, ještě zítra ráno slabý mrazík a pak už snad konečně pohoda, žádně mrazy ani v první dekádě dubna nejsou zatím na obzoru.
u nás střední čechy 500 mnm ráno taky -3°C, ale zatím meruňky nekvetou tak ok, nicméně do konce týdne díky vysokým teplotám už asi pokvetou a pak je před námi celý dlouhý duben... tak snad už bude až do letošní zimi jenom nad nulou
U nás na Podunajskej nížine dnes ráno -2, akurát že u nás to už kvitne. Ale poškodenie je zanedbateľné, sem-tam som videl drobné poškodenia, ktoré úrodu neovplyvnia. Dôležité je, aby už neskôr nemrzlo.