Roubování meruněk
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 127.11 (?) 20.3.2014 21:08
Nastepil kopulaciou i naockoval som Kordiu od teba na vrchol ceresne ktora zacina ako Rivan, pokracuje ako Burlat a najvyssie bude Kordia + na semenac z kostky - vsetky koncom Februara a maju sa k svetu. Zaciatkom Marca som pridal Tophit na odkopok MB a Wangenheimu, rovnako pucia - to uz by si mal i na tvojej Leskore vidiet - nie? Vcera som nastepil i Velboru na Orangered, Betu na vrchol Concordu a par ociek Nikity na kmen Lotusu a skusil som ocko Venus od teba na broskynu Kernechter. Teraz len poriadne zalievam, aby to zrastlo + medvedi cesnak zrel... Za koru budem stepit v kvete - prestepovat ozdobny MB slivkami. Dufam, ze som neurobil chybu vyslepenim ociek na vetve s naockovanou broskynou z minuleho leta ? - dufam, ze pristepene ocko ktore som ako jedine ponechal bude rast...
Pre p. Rostu - Step marhule na slivku, ktory minuly rok len zaplodil, zatial ani tuk, moc neverim ze tam bude nieco pokracovat, skusim zarez nad ocko, mozno sa stane zazrak - zreferujem...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 244.2 (?), 21.3.2014 8:54
Vlky ze zdravého stromu je možné použít, ale je nutné být obezřetný při posuzování zdravotního stavu.
Někdy totiž vyrážení vlků je obranou na počáteční napadaení parazitickými houbami (slabý moniliový úžeh, klanolístka, václavka, penízovky,...). Protože vlci vyrážejí z okraje napadené oblasti, zejména u "záchranného" roubování jsme pak neúspěšní = přijdeme o původní nemocný strom i podnož nakaženou roubem.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 127.11 (?), 20.3.2014 12:40
No vdaka Palo, fotka sice pekna, ale bral by som radsej zivy konarik... Z tohto pohladu je stepenie zrejme istejsie nez ockovanie, predsa len tam je viac ociek, vacsia sanca... Vyslepit bocne som mohol - dobry napad, skusim na buduce...
Preco nevyrastol vyhon zo stredneho pucika - mozem len hadat, ze zrejme vplyvom slabsieho prisunu zivin dostalo potomstvo prednost - ale to je len moj dohad... mozno vyslepenie krajnych pucikov by pomohlo...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Libor1 - Stříbrný Zahrádkář (173) - 127.11 (?), 20.3.2014 21:08
Nastepil kopulaciou i naockoval som Kordiu od teba na vrchol ceresne ktora zacina ako Rivan, pokracuje ako Burlat a najvyssie bude Kordia + na semenac z kostky - vsetky koncom Februara a maju sa k svetu. Zaciatkom Marca som pridal Tophit na odkopok MB a Wangenheimu, rovnako pucia - to uz by si mal i na tvojej Leskore vidiet - nie? Vcera som nastepil i Velboru na Orangered, Betu na vrchol Concordu a par ociek Nikity na kmen Lotusu a skusil som ocko Venus od teba na broskynu Kernechter. Teraz len poriadne zalievam, aby to zrastlo + medvedi cesnak zrel... Za koru budem stepit v kvete - prestepovat ozdobny MB slivkami. Dufam, ze som neurobil chybu vyslepenim ociek na vetve s naockovanou broskynou z minuleho leta ? - dufam, ze pristepene ocko ktore som ako jedine ponechal bude rast...
Pre p. Rostu - Step marhule na slivku, ktory minuly rok len zaplodil, zatial ani tuk, moc neverim ze tam bude nieco pokracovat, skusim zarez nad ocko, mozno sa stane zazrak - zreferujem...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|