Plumcot
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 180.230 (?), 23.2.2010 15:47, zobrazeno: 17320x
Existuje mnoho těchto kříženců švestky a meruňky s různou kvalitou plodů. Pochlubte se svými výpěstky!
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 123.179 (?), 16.2.2011 13:21
Zahradnictví Kruh prodává dva křížence, Meruňka x mirabelka a meruňka x švestka. (plum x apricot =plumcot)
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.18 (?), 16.2.2011 20:11
No zatím, co jsem se dočetla, tak to má dost malé plody a potřebuje to jako opylovače švestku. Také jsem totiž o tom začla uvažovat, ale nakonec jsem od toho upustila. Lída
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.135 (?), 24.3.2012 22:46
Dobrý den, má dva přížence, každý jiný. Jeden je letos třetí rok a jeden druhý. Třiletý má označení Sussincocco Pisa a dvouletý je Melitopolský. Sussincocco Pisa měl loni dva plody (asi 6 květů) letos má silně nasazeno na květ. Jak je to s opylováním nemůžu zodppvědně potvrdit, protože z jedné strany je meruňka a z druhé švestka. Plod byl chutný, sladký něco mezi rynglí a meruňkou, pecka jako malá meruňková. Velikost asi 3,5 cm. Foto plodu přikládám. Doufám, že se to zobrazilo. Pokud ne a má někdo zájem můžu poslat i letošní foto, které budu pořizovat, popřípadě další zkušenosti s těmito ovocnými dřevinami.
Laďa
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 176.135 (?), 7.4.2012 23:36
Zdravím. Zahradu mám asi 250 m.n.m. Ted se dívám na webu a chci objednat ještě další odrůdy na odzkoušení. Podařilo se mi najít Flavor Supreme, Flavor Queen a Dapple Dandy, navíc za cenu víc než zajímavou. Tak jakmile mi prodejce odepíše, tak bych to chtěl hned objednat.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|