Orangered
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.15 (?) 15.6.2018 17:01
Peter ja mám staršie stromy Maďarskú a Velkopavlovickú. Na moníliový úžeh sú dostatočne odolné ale sú dosť citlivé na moníliu plodov. Mal som ešte aj Pincot a Sylvercot, ich chuť bola v porovnaní s Maďarskou a Velkopavlovickou slabá a aj odolnosť na mráz nebola dobrá, už ich nemám. Mohli by ste prosím porovnať Vehardu s Velkopavlovickou čo sa týka odolnosti na mráz, moníliový úžeh a moníliu plodov? Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 105.234 (?), 17.6.2018 9:07
Aj pri Trnave je Orangered už zrelý. Pekne rovnomerne vyfarbuje, aj oranžový je ešte primerane tuhý na prípadné zaváranie. Ale zavárať sa nebude, lebo až tak veľa ho nie je (mladý strom), všetko sa zje. Keď plody začnú mäknúť, sú dosť sladké, chuťovo veľmi dobré, ale zdá sa mi, že sladkosť prevažuje nad typickou marhuľovou chuťou. Zrejme ale bude dosť náchylný na moníliu plodov, asi 10-15 plodov bolo nahnitých (celkovo je na strome asi 15 kg). Posledných aspoň 10-14 dní tu prakticky nepršalo, predtým boli nejaké búrky.
Trnavsko 145 mnm
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 19.6.2018 16:29
Škoda, že nepřidáte nějaké fotky, pane z Trnavska. Mám takový dojem, že v letošní zrychlené sezóně, nebudou plody tak vybarvené, jako na fotkách z roku 2015 v tomto vlákně. Fantastická "power" meruňková chuť momentálně ustala. Náchylnost na moniliovou hnilobu bude, a to i u tvrdých plodů, přitom neprší a je teplo. Konzumovatelných je prozatím jen minimum plodů. Ještě je čas. Kdyby meruňková sezóna skončila nyní, tak by se nic nestalo, Leskor bylo a je stále hodně.
|
|
|
|
|
|
|
host - 204.75 (?), 19.6.2018 19:07
Bohužiaľ, mám dosť starý mobil, ktorý dokonale slúži na telefonovanie, ale foťák má mizerný. Farba plodov by bola dosť skreslená, tak som sa rozhodol, že nemá zmysel niečo fotiť a dávať sem.
Trnavsko 145 mnm
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 20.6.2018 15:25
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 234.41 (?), 24.6.2018 11:47
Pán z Trnavska 145 mnm, mohli by ste porovnať Orangered s Maďarskou čo sa týka odolnosti na mráz, jarný moníliový úžeh, moníliu plodov a chuť? Ja mám len Maďarskú a Velkopavlovickú sú to už staršie stromy, chuťovo sú obidve vynikajúce. Chorobami netrpia, len v niektorých rokoch na jar zmrznú kvety. Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|