Odrůdy meruněk
|
|
|
|
host - 60.26 (?) 6.11.2011 17:26
V září je už dávno sklizenej. Před léty jsem ho koupil, protože se psalo, že je v květu velmi odolný vůči mrazu. Na to, jaký jsou meruňky sajrajt z pěstitelského hlediska, je dobrej. Tutově se Velkopavlovické přinejmenším vyrovná. Můžu doporučit, a je chválen i jinde.
Meruňky... jsou schopné kvést na Hromnice, pokud je před nimi pár teplých dnů po sobě. Plodí často střídavě, a když zmrznou květy, neplodí napřesrok, jako jabloně, ale s trpělivostí orientálce vyčkají další dva roky. Za deset let to dotáhnou i na dvě úrody, a pak je skosí zemní houba verticilióza, protože v jejich pravlasti žádné houby neprosperují.
Nejsou nějaké botanické meruňky z nějakých vlhčích oblastí? Sice sajrajt, ale bez apoplexie?
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 60.26 (?), 6.11.2011 17:26
V září je už dávno sklizenej. Před léty jsem ho koupil, protože se psalo, že je v květu velmi odolný vůči mrazu. Na to, jaký jsou meruňky sajrajt z pěstitelského hlediska, je dobrej. Tutově se Velkopavlovické přinejmenším vyrovná. Můžu doporučit, a je chválen i jinde.
Meruňky... jsou schopné kvést na Hromnice, pokud je před nimi pár teplých dnů po sobě. Plodí často střídavě, a když zmrznou květy, neplodí napřesrok, jako jabloně, ale s trpělivostí orientálce vyčkají další dva roky. Za deset let to dotáhnou i na dvě úrody, a pak je skosí zemní houba verticilióza, protože v jejich pravlasti žádné houby neprosperují.
Nejsou nějaké botanické meruňky z nějakých vlhčích oblastí? Sice sajrajt, ale bez apoplexie?
|
|
|
|
|
|
|
host - 243.142 (?), 28.3.2010 20:10
Je to k pousmání, od té doby byly vyšlechtěny nové, výnosnější a odolnější odrůdy. Pokrok je úžasná věc a zavrhují ho jen staromilci, kterým je i pisatel předchozího příspěvku. Je to věkem nebo výchovou?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 167.131 (?), 7.4.2010 22:18
souhlas, zrovna co se týče pinkotu, silvercotu a kiota nejsem zrovna fanda, jelikož plody jsou krásné, dužnina pevná, ale stromy ve výsadbách hromadně odchází po 5.-7. roce, a to na různých podnožích.dobře udělaný marketing udělal svoje... a to nehovořím o náchylnosti k šarce a různých proveniencích u pinkotu a silvercotu...
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.120 (?), 31.5.2010 17:06
Dobrý den, proč starší odrůdy mají nižší a rozložitější korunu větve jsou členitější, hustší (taková velká bonsaj) a nové, co jsem koupil v uplynulých 15 letech mně rostou do vyšky, dělají takové pruty, které se ohýbají, přestože je stříhám. Michal
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|