Odolné odrůdy meruněk

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?)
12.3.2021 11:44

David nemusí stavět žádné konstrukce na zakrývání, pořizovat si protimrazové svíce ani kamna. A proč? Je to všechno v množství stromů. V hektaru meruněk vždycky něco přežije. Určitě nejenom mě by zajímal konkrétní procentuální výnos z minulého roku. Respektive hrubý odhad toho, co přežilo jarní mrazy v době květu. Zřejmě se ukazuje dobrá odolnost u potomstva Harlayne, tam nás to zajímá asi nejvíce.  Jedná se o ULU a další křížence.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

host - 249.55 (?), 5.3.2021 21:34

Zdravím,

Za mne - jak bylo výše řečeno p. Petrem- šarku neřeším, spíš bych se zaměřil na odolnost k mrazu a spolehlivost plodnosti, monilii třeba ošetřovat každoročně, ať se nám to líbí nebo ne. Vsadil bych na držáky typu Tardicot, Bergeron, Harlayne a jeho potomstvo, Leala, Leskora, a z novějších Bergeval. Pokud se tedy zaměříme na spolehlivost a víceméně každoroční plodnost, ne na barvu, velikost. david

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10317) - 70.240 (?), 12.3.2021 11:44

David nemusí stavět žádné konstrukce na zakrývání, pořizovat si protimrazové svíce ani kamna. A proč? Je to všechno v množství stromů. V hektaru meruněk vždycky něco přežije. Určitě nejenom mě by zajímal konkrétní procentuální výnos z minulého roku. Respektive hrubý odhad toho, co přežilo jarní mrazy v době květu. Zřejmě se ukazuje dobrá odolnost u potomstva Harlayne, tam nás to zajímá asi nejvíce.  Jedná se o ULU a další křížence.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Tavná pistole Tafix Koventa15.11.2024
Kolikovaci pripravek15.11.2024
Zarubňa vchodových dverí13.11.2024
Pracovní stůl skládací12.11.2024
Jotul F 602 ECO nebo Plamen Trenk? máte někdo zkušenost?12.11.2024
Komín T-kus pod úhlem 87°, jaké koleno kouřovodu11.11.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz