Nevím proč mne napadáte. Už jednou jsem napsal, že bych ten popis odstranil, ale jakmile někdo na text odpoví, tak už to opravit nejde. Jinak ten váš ostatní text je mimo mísu stejně jako další příspěvky v tomto duchu. Mám pocit, že nikdo ze zde diskutujících si nevšiml, že budu ty větve obalovat úplně jinou netkanou textilií než je ta kterou běžně dostanete v obchodech a která má gramáž cca 19 g/m2. Já mám netkanou textili podstatně silnější 50 g/ m2, přímo určenou k ochraně keřů případně stromků. Na nakrývání záhonů se nepoužívá. Třeba pan Walter tady píše o nějaké chlupaté netkané asi myslí tu tenkou 19 g/m2. Jen pro informaci těch kteří tady hovoří o nějaké nutnosti, aby ochrana byla až od země, tak tady dávám obrázek a popis profesionálně vyráběného návleku:
J.A.D. TOOLS Krycí bílá netkaná textilie - návlek 0,6 x 0,8 m
proti krátkodobému mrazu, silnému větru, kroupám a škůdcům vhodná k použití ve skleníku i do venkovního prostředí vytváří optimální mikroklima pro vývoj a růst rostlin propustná pro vodu, světlo a vzduch stahovatelný spodní lem šňůrkou UV stabilní pro ochranu keřů přepravní obalový materiál pro vzrostlé rostliny
Sice blbě vidím, ale, že by sahal až k zemi, to se mně nezdá. Kdyby měl sahat až k zemi, tak by asi žádnou šňůrku neměl. Mráz, který poškozuje květy meruněk je krátkodobý.
Země jako zdroj tepla pro tunel z netkané textilie je nesmysl. Půda v tunelu je stejně jako mimo tunel zmrzlá. Dokonce mám dojem, že stavby musí mít základy v hloubce minimálně 60 cm, což je zámrzná hloubka. Není také pravda, že půda pod netkanou textilií nezamrzá, to víme všichni, kdo pěstujeme ozimé zeleniny nakryté netkanou. Dokonce si myslím, že při dlouhodobých mrazech promrzne půda pod netkanou stejně hluboko jako bez netkanky. Na ostatní odpovím zítra dopoledne.
Vladimír