Nové odolné marhulky na PPV
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 104.15 (?), 18.3.2017 19:40
Len aby to nebolo ako s JOJO - rezistent voci sarke ale nachylna na moniliu a nic moc chut. Ja mam Orangered, Bergarouge, Leskoru, Tsunami a Madarsku. Mlada vysadba, som zvedavy ako sa dlhodobo popasuje s monilia laxa, hoci na sarku by mali byt odolnejsie (az na Madarsku).
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.21 (?), 19.3.2017 12:38
Aké máte skúsenosti s Kuresiou? Máte niekto dlhšie výsadenú s túto odrodu? Zaujíma ma hlavne odolnosť na predčasný úhyn stromov.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 183.140 (?), 19.3.2017 17:42
Zdravím, trošku bych byl po letošní zimě opatrný- na rozdíl od tzv. držáků je řada barevných věcí zmrzlých až prakticky na 100% květních pupenů- hlavně např. Samurai, Tsunami, Carmen Top, Farhial-tedy-když přijde naše normální zima s pár,,dvacítkama´´ pod nulou, je u těchle odrůd hotovo. Takže- ač násada byla nadějná, tak přestože letos bude kvetení déle než loni, máme u řady věcí sklizeno...
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 234.169 (?), 21.3.2017 12:25
Zdravím, vypadá to tak že mnoho týchto novších odrôd marhúl sa nehodí do našich klimatických podmienok.S tým Tsunami ste ma prekvapil.Výnimka v odolnosti na mráz v kvete a aj v kvetných pupeňoch je z týchto novších odrôd je KIOTO.
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 248.180 (?), 21.3.2017 15:55
U mna (okolie Trnavy) bola Tsunami sadena az na jar, takze poskodenie sa nekona. Bergarouge, Orangered, Madarska aj Leskora vyzeraju bez poskodenia. Leskora to je kapitola sama osebe - hoci ma vyrazne vertikalny rast, aj na prakticky vertikalnych silnych vyhonoch ma plno kvetnych pukov, nasada je s ostatnymi odrodami neporovnatelna. Tsunami mam na St. Julien, teda maly strom, takze ked aj vymrzne, nic sa nestane, o par dni dozreje Leskora. Ale v roku, ked nevymrzne, tak to bude najskorsia marhula a to sa ceni :-)
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
|
 |