Mně vadnul (Pinkcot) předloni touto dobou také, popraskala kůra na kmeni a poté přišel o hodně listů, ale nějakým zázrakem se zase srovnal. Asi nemam srdce na to ho vykopat. Přeroubování se mi nepovedlo tak se snad povede očkování.
Marek.
U Jirky z Poděbrad bude Tsunami zralé dříve než tady. U mě je jako vždy nejranější "Thyrinthos". Jsem rád, že jsem se této původně falešné Rubisty nezbavil tak jako ostatní. První zralé meruňky to je skvostná věc, i když do těch pozdnějších mají v kvalitě daleko.
To nemůžu posoudit, už mně zašel, bez toho že něco předvedl. Pán z Chrudimska byl z Pinkcotu nadšený, ale letos si stěžoval, že mu začíná vadnout. Fotky máte ale pěkné, Marku.
Mně vadnul (Pinkcot) předloni touto dobou také, popraskala kůra na kmeni a poté přišel o hodně listů, ale nějakým zázrakem se zase srovnal. Asi nemam srdce na to ho vykopat. Přeroubování se mi nepovedlo tak se snad povede očkování.
Marek.
Pěkný Pinkotek. Travičku bych posekal a namulčoval s ní půdu, aby nevysychala. Letos jsem použil k mulčování i větve sousedova vzrostlého smrku, který je z větší části už dole. Všechno, co se hodí k zakrytí půdy je dobré. Začíná vybarvovat i Leskora a dokonce i těch pár plodů Orangeredu. Co se vyklube z falešného Fardaa zatím nevím, ale co nejranější odrůdu bych bral, když už taky vybarvuje. Už pár dní se leckde začíná projevovat jakási pozdní monilie, kdy hnědnou a schnou vrcholky výhonů. Vadnutí zcela bez příznaků se taky sem tam objevuje.
U mě jsou Leskory stále zelené, začali od slunce vybarvovat Perlecot - celkem slušná násada na přiroubované haluzi, jinak do oranžova to zatím není ani u Tsunami - té už stačily plody 2x z věčných dešťů rozpraskat, a po dnešku to bude dotřetice - po bouřce a lijáku teď navečer - kde se vzal tu se vzal tradiční dochcávací mrak tzv. mokro na dobrou noc . MH