Nejranější odrůdy meruněk
|
|
|
|
host - 176.123 (?) 10.6.2015 14:06
Potvrzuji, že Tsunami je nejranější, Aurora kterou považuji za etalon, je o 4 zahrady dál a stále je zelená, viděl bych to kompatibilně se Spring Blush. Od konce minulého týdne se kochám prvním plodem, jenž bude ale zkreslený tím, že je jediný, otočený přímo k Pálavě a nezastíněný, v dalších letech vidím reálně polovina června. Jinak se probouzí Spring Blush, Radka a Leskora, čekám na první úrodu Citronky a Sylvercotu. A moruše už jsou taky. Všem přeji hodně úspěchů. Ivoš z Hrušovan
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 11.7.2014 22:44
Ta Vaše VESNA by mě docela zajímala. Od její koupi mě odradila údajná renglódová chuť. Dnes už bych tak neuvažoval. Zřejmě bude hodně sladká a málo aromatická?
Na vložených fotkách jsou ještě nezralé odrůdy meruněk.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 22.1.2015 15:51
Zdravím, jsem rád, že pan Fiala má skutečně vesnu- z těch fotek je to jasně patrné-olistění, tvar plodu. Tuto jsem naposledy měl z originálního materiálu vysazeného v roce 1991, v poslední době je řada záměn, a za Vesnu se vyd´ává ledacos.Pokud není nemocná (ESFY) (a to nevypadá), bylo by to super:-) david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.123 (?), 10.6.2015 14:06
Potvrzuji, že Tsunami je nejranější, Aurora kterou považuji za etalon, je o 4 zahrady dál a stále je zelená, viděl bych to kompatibilně se Spring Blush. Od konce minulého týdne se kochám prvním plodem, jenž bude ale zkreslený tím, že je jediný, otočený přímo k Pálavě a nezastíněný, v dalších letech vidím reálně polovina června. Jinak se probouzí Spring Blush, Radka a Leskora, čekám na první úrodu Citronky a Sylvercotu. A moruše už jsou taky. Všem přeji hodně úspěchů. Ivoš z Hrušovan
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|