Zdravím Vás pán Petr, ja by som KURESIU chcel vyskúšať ale videl som ju teraz na jeseň predávať len na St.Juliene a na tomto podpníku by som ju nechcel. St.Julien nemá rád sucho a keď si spomieniem aké bolo tento rok suché a horúce leto tak ma ovocné stromy na tomto podpníku pestovať moc neláka, lebo nie je vylúčené že takéto letá sa budú opakovať častejšie. Jano
Co kdyby jste, pane Jano, vyzkoušel Kuresii a já vyzkouším Harlayne? Od meruňky zrající po VP očekávám špičkovou chuť. Žádnou pouze a jen "dobrou". Času na kvalitní vyzrání má totiž taková odrůda habaděj. Myslím například Harlayne.
Ahojte,
Máme zahradu 430m.n.m a daří se nám odrůda Marlen. Dokonce má bohužel stín od souseda - thůje a zatím roste, plodí, zraje,.. Doporučuji z jara postříkat teldonem,...
No vidíte a ten "jehož největším nepřítelem bylo jaro, léto, podzim a zima", kdysi psal, že mu Marlen neplodí. Mně minulý rok zaplodila hodně, takže se nedala identifikovat ani kvalita plodů, ani pravost odrůdy.
Zdravím Vás pán Petr, ja by som KURESIU chcel vyskúšať ale videl som ju teraz na jeseň predávať len na St.Juliene a na tomto podpníku by som ju nechcel. St.Julien nemá rád sucho a keď si spomieniem aké bolo tento rok suché a horúce leto tak ma ovocné stromy na tomto podpníku pestovať moc neláka, lebo nie je vylúčené že takéto letá sa budú opakovať častejšie. Jano
S tímto názorem nesouhlasím, Kioto mě již 4 rokem přesvědčuje o pravém opaku. Obzvláště sladká a v porovnání s Pinkotem, Bergeronem, Vecotem a Kompaktou i aromatická odrůda.
Martin
Kioto mám na podpníku St.Juliene. Je to krásna "meruňka". Chodia ju v čase dozrievania viacerí ku mne obdivovať. Rodí pravidelne a veľa. Aj keď tento podpník vraj nemá rád sucho, moc ju nezavlažujem.
Plody dobré, sladké, tvrdé, ale chýba im tá "meruňková" chuť. Bohužiaľ. Tak isto Pincot aj Sylvercot. Krásne marhuľe ale chýba im to tam.