Napadena merunka
|
|
 |
 |
host - 9.130 (?) 4.5.2019 16:47
Je možné, že moniliozou napadená broskev během několika dní úplně svěsí listy? Listy nezasýchaly postupně jako to bývá na meruňkách, prostě během pár dnů visí jako "prádlo na šňůře".Je to Redhaven zasazená 2013, na podzim postřik Kuprikolem, na jaře proti kadeřovosti /2 x/. Nemá jediný zkadeřený list, nic nežloutne, žádný klejotok ani škůdce, pouze svěšené listy. Díry od hryzců nejsou viditelné. 2 metry od ní je Cresthaven - zatím v pořádku. U souseda v zahradě třešeň zasazená na podzim - krásně obrostla, kvetla a také během 2 dnů úplně svěsila listy. Je mi jasné, že tento strom už skončil, ale jak se toho vyvarovat do budoucna, Díky za radu F.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 26.193 (?), 4.5.2019 12:57, zobrazeno: 5810x
Dobry den, mohl bych poprosit nejakeho odbornika, aby mi pomohl z fotek urcit napadeni merunky a co s tim? Dekuju moc.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 26.193 (?), 4.5.2019 13:01
Jeste jedna fotka
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 157.239 (?), 4.5.2019 13:15
V lístcích je, nebo byl savý hmyz. SPCH
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 51.150 (?), 5.5.2019 16:45
Dekuji za odpoved, ale to mi jakozto laikovi moc nepomuze :) Da se s tim jeste ted neco delat?
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.130 (?), 4.5.2019 16:47
Je možné, že moniliozou napadená broskev během několika dní úplně svěsí listy? Listy nezasýchaly postupně jako to bývá na meruňkách, prostě během pár dnů visí jako "prádlo na šňůře".Je to Redhaven zasazená 2013, na podzim postřik Kuprikolem, na jaře proti kadeřovosti /2 x/. Nemá jediný zkadeřený list, nic nežloutne, žádný klejotok ani škůdce, pouze svěšené listy. Díry od hryzců nejsou viditelné. 2 metry od ní je Cresthaven - zatím v pořádku. U souseda v zahradě třešeň zasazená na podzim - krásně obrostla, kvetla a také během 2 dnů úplně svěsila listy. Je mi jasné, že tento strom už skončil, ale jak se toho vyvarovat do budoucna, Díky za radu F.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 4.5.2019 19:21
naprostý souhlas. Broskvoně mám 25 let a posledních 5 let je musím před květem stříknout, jinak bych postupně přišel nejméně o třetinu plodonosného obrostu. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.103 (?), 4.5.2019 19:26
ale kdo ví, co s námi monilie ještě provede, půlka Německa je dnes pod sněhem a v noci má být celé pod nulou. Walter
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.130 (?), 4.5.2019 19:35
Na zač. kvetení jsme stříkali Thiramem /máme sadu zdravá broskev, kde je T. a kuprikol/, ale ten asi není na moniliozu. Takže postižený stromek vykopeme a spálíme. Má cenu teď ještě ten sousední Cresthaven preventivně stříknout např Talentem nebo už je pozdě? F.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|