Rakovník, v 06.30 hodin byly - 4 st. C. O půlnoci, kdy již byla skoro 0 st. C jsem pod vysokou rozložitou meruňkou (Maďarská) zapálil oheň v plechovém válci, který zbyl po pařáku. Položil jsem ho přímo na zem, na cihly jsem dal menší rošt a na něm rozdělal oheň ze slabších polínek. Po jejich rozpálení jsem na ně dal 3 ks buku o průměru 15 - 20 cm o délce 35 cm. Válec jsem přikryl plechem, jen na jedné straně jsem nechal cca 3 cm průrvu pro kouř. Chtěl jsem vstát ještě ve tři ale nevzbudil jsem se. Ráno bylo ve válci ještě dost žhavých uhlíků z polorozpadlých špalků a teplo sálalo do 11 hodin. Překvapilo mě, že to vydrželo tak dlouho. Protože má meruňka korunu 8x7 metrů a výšku 10 až 12 m, je tedy obrovská, asi jsem nezachránil vše, ale i na okrajových větvích jsem ještě k večeru viděl světle zelené plody, pravda, část dalších s tmavými skvrnami. Snad něco bude. Druhou meruňku (Goldrich), mladá o výšce 1,5 m jsem přikryl večer plachtou a ke kmínku pod plachtou jsem dal dva kbelíky vody. Ráno v nich byla ledová tříšť na povrchu. Tak nevím, ale ještě má 3 poupata co ještě nerozkvetly, kvete postupně už téměř měsíc. Třetí meruňka (Sylvercoot), velikostně něco mezi, zůstala zcela bez ochrany a bude asi zcela bez plodů.
Třešně zmrzly z cca 95 % (Van, Kaštánka), Kordie 100%, jen 2 Lapins zmrzlé z cca 70 %. Některé chrupky mají ještě nerozkvetlé květy. Slivoně vydržely dobře, většinou mají 70 - 80 % květů dobrých, nejlépe odolala Katinka a Bellamira, ty téměř bez zmrzlých květů. Nejhorší Jojo a Tophit se 60 % zmrzlých květů. O tom, které přežili, soudím podle toho, které mají světlé blizny, zmrzlé je mají hnědé. Jabloně měly teprve několik prvních rozkvetlých květů, ty jsou asi zcela pryč. Počítám, že zavřené květy přežily. Dokonce Ontario ještě nemá ani vidět okvětní lístky. Broskve nevím, po loňské nadúrodě kvetou minimálně. Višně také ještě nerozkvetly, ořešáky 100% zmrzlé. Meruňky, třešně, slivoně a broskvoně jsem v úterý postříkal Boraxem. Sousedi jím nestříkali, tak uvidím jak dopadnou. Podám později zprávu.