Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.136 (?) 27.3.2016 13:26
Ja som tento rok este nestriekal. Je uz neskoro? Je pomerne pekne, ak bol aj dazd, tak len taka prehanka a potom sa rychle vycasilo. Je treba postriekat?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 59.242 (?), 27.3.2016 13:35
Zdravím z Plzně, prohlížela jsem meruňky - mám Bergeron - 4 roky a Venuši - 13 let. Bergeron má krásná poupata a žádné plané větve, ale Venuše mi připadá, jakoby na jedné části stromu byly větve neživé, zatím vůbec neraší - druhá strana stromu už začíná mít malá poupata a je vidět, že je živá. Zdá se mi i ta jedna polovina, že schne, ale ještě se neláme.Loni jsem stříkala před květem a po odkvětu Horizonem a před mrazem CHampionem. Na podzim jsem natřela kmeny a silnější větve vápenným mlékem s přidáním Kuprikolu. Loni měly obě meruňky krásnou úrodu. Co teď s tím, mám napřed ostřihat a odřezat mrtvé větve a pak až postříkat Horizonem, nebo jenom postříkat?
Děkuji za radu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 144.136 (?), 27.3.2016 20:20
Skusim zopakovat otazku. U nas je pomerne pekne, zrazok malo, ak bol aj dazd, tak len taka prehanka a potom sa rychle vycasilo. Je treba NAPRIEK DOBREMU POCASIU postriekat proti monilii?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|