Moniliový úžeh a moniliová hniloba peckovin v roce 2015
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?) 4.5.2017 10:40
Není třeba jezdit do Chomutova, pane Mikeši, takhle vypadá sousedova Velkopavlovická, tedy obě dvě. Ani jednou neošetřené. Včera jsem šel kolem jedné zahrady s ovocnými stromy a byla tam podobná meruňka. Stařeček vůbec nevěděl, že se ty meruňky musí chemicky ošetřovat, přitom to byl dlouholetý pěstitel. Na Monilinia laxa na meruňkách už jsem zvyklý, ale to napadení u broskvoní je znepokojující. Na stromech je stále mnoho suchých moniliózních květů. Dával jsem Signum, Zato, Horizon, Talent, ale příště je třeba provést první postřik na začátku kvetení, stejně jako u meruněk.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 4.5.2017 10:40
Není třeba jezdit do Chomutova, pane Mikeši, takhle vypadá sousedova Velkopavlovická, tedy obě dvě. Ani jednou neošetřené. Včera jsem šel kolem jedné zahrady s ovocnými stromy a byla tam podobná meruňka. Stařeček vůbec nevěděl, že se ty meruňky musí chemicky ošetřovat, přitom to byl dlouholetý pěstitel. Na Monilinia laxa na meruňkách už jsem zvyklý, ale to napadení u broskvoní je znepokojující. Na stromech je stále mnoho suchých moniliózních květů. Dával jsem Signum, Zato, Horizon, Talent, ale příště je třeba provést první postřik na začátku kvetení, stejně jako u meruněk.
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18316) - 67.66 (?), 4.5.2017 10:48
napadení u broskvoní je znepokojující. Na stromech je stále mnoho suchých moniliózních květů.
Nemohou být ty květy jednoduše zmrzlé?
|
|
|
|
|
|
|
host - 187.216 (?), 4.5.2017 10:51
Ajajajjaj...
smutná fotka... j.c.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 9.129 (?), 5.5.2017 1:55
Lidé to svádějí na mráz.
Jo, mráz, skřítci, polednice... Mému strýci kompletně odešla meruňka 15-20 let, že prý "vono to dýl nevydrží, tak kolem patnácti let a pak nějak uschnou..." To bylo "všechno víme, všechno známe, a když jsem jim vysvětloval co je to moniliový úžeh a jak funguje, tak se nestačili divit.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|