Mně letos v květnu po aplikaci Championu Leskora dala -5 st. s menším poškozením (čidlo v koruně stromu).
Co se píše o Cropaidu vypadá legračně, ale to jsem si ještě nedávno myslel právě i o Championu.
Jinak první postřik Cropaidu by se měl prý aplikovat již na podzim.
Marek.
Už aj v Maďarsku prvé odrody dozreli, foto dal kámoš Kovács pestovateľ ma 10 tisíc stromov a veľa nových odrôd ktoré testuje používa prípravok proti mrazom musím sa spýtať koľko krát sním strieka a ako mu to zaoberá na mráz kúpil by som tento postrek a otestoval sľúbil že pošle uvidím.Megafol.
Můžete vysvětlit tu "pýchu"? Jakože jsem pyšný, že mi vše zmrzlo? Nebo jsem pyšný, že nejsem fňukna? Ani jedno nedává smysl. Zřejmě jste vytáhl z klobouku špatné slovíčko, zkuste losovat znovu.
Bojím se že pár set je opravdu jen pár set a to i s Koolgatem, takže nic moc.
Pan 128.81 mě snad promine když si nad Leskorou zapláču, nelíbí se jí u mě na ZR a v podstatě živoří.
S vinnou révou je to snadnější jsou odrůdy které obráží i s násadou květů jako by se nic nedělo.
Marek.
Dříve už byl k dostání protimrazový Cropaid, zkoušel jsem ho do květu, ale výsledky se zhruba zatím nijak nelišily od nestříkaných. V maďarsku letos ale nemrzlo ne?, a na -6°C do plodů by nepomohla ani svěcená voda. -5°C do plného květu meruňky ještě snesou nějak s 90% poškozením, v květu už se tedy meruňky nesnažím nijak zachraňovat, až později ty rostoucí plůdky jsou takové jistější - nadějnější. MH
Korzáre, o kterou odrůdu se jedná u toho maďara, ty uvedené na obrázku jsou pozdnější - nesedí to. I tak mu to zraje neuvěřitelně brzo, minimálně o 3 týdny dřív. Že by Rubista? MH
Martin nemal som dnes moc času byť na fóre práca v záhrade a iné povinnosti, samozrejme keď bude mráz -6C nepomôže nič v Maďarsku nemal tak silné mrazi ale stále používa tento prípravok musím sa ho spýtať ako to funguje a vyskúšal by som to.Rubely, Rubilis,Rubissia sú neskoršie odrody to mu ešte nezreje na fotke sú odrody ktoré mu zrejú. Ako som už písal má 10 tisíc stromov hlavne ma zaujíma novinky marhúľ ktoré mu zarodili prvý krát tento rok.
Mně letos v květnu po aplikaci Championu Leskora dala -5 st. s menším poškozením (čidlo v koruně stromu).
Co se píše o Cropaidu vypadá legračně, ale to jsem si ještě nedávno myslel právě i o Championu.
Jinak první postřik Cropaidu by se měl prý aplikovat již na podzim.
Marek.