Díky za reakci, pane 150.172. Vašeho příspěvku jsem si všiml jen náhodou, protože příspěvky s fotkami se už nezobrazují ani na úvodní straně dole v přehledu. Problémy s opylením Orangeredu u mě asi nebudou, jelikož ve vlákně Orangered pravděpodobně najdete moje fotky s nadúrodou v letech, kdy na jaře do květu nemrzlo. Stejně tak nemívá problémy s opylením cizosprašný Goldrich. V letošním roce jsem poprvé mohl opět po nějaké době porovnat trojici starých známých lednických odrůd Leskora. Ledana, Lejuna a nemůžu říct, že jsou to chutě na "jedno kopyto". Každá je v tomto ohledu něčím zajímavá a originální. Prozatím nejšpičkovější meruňkovou chutí disponovala letos meruňka HARCOT. Tedy ty plody, které už dozrály. Bylo jich asi pět. Nebyl jsem s touto odrůdou v minulosti spokojen, a to i přes to, že občas zazářila tak jako nyní. Jednak je málo mrazuodolná v květu, plody byly fádnější, nebo praskaly a hnily před dozráním. Momentální sucho plodům asi vyhovuje více, jelikož je plodů málo, nikoliv jako na Velkopavlovické a Bergeronu, kde první spadlé plody mají sušší dužninu. Co se týče falešné Legoldy, tak lze asi s jistotou říci, že se jedná o druhou Kompaktu. Plody mají stejný tvar vybarvují ve stejnou dobu a jsou stejně fádní.