Meruňky 2023
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.6.2023 12:17
Sice vůbec netuším, o koho se jedná, ale blahopřeju, pane 107.104. Ten Tardicot moc odolnosti vůči mrazu teda po Bergeronu nepobral, to je fakt. Opakovaně zmrzá. Rozhodně je odolnější Bergeval a o něco méně odolný Bergarouge (počat plodů - prsty jedné ruky). Doufám, že se znovu ozve Marek z Poděbrad (jestli to píšu správně). Ten Koolgat by mohl mít plody, když Orangerd zmrzne, pokud zraje ve stejnou dobu. Co se týče odolnosti Leskory proti monilii, tak prozatím se dá ochránit stejně jako jiné citlivé odrůdy, třeba Bergeron (Signum).
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.58 (?), 27.6.2023 12:35
Pán Petr, uspel ste nakoniec s Far- odrodami? Farhial a pod. Podarilo sa Vám tieto neskoršie niekde zohnať? Igor
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 6.58 (?), 27.6.2023 13:34
Super. Dajte potom hodnotenie chuti a nejaké fotky keď budú dozrievať resp. už dozrejú. Tak ako je u Vás zvykom :) Vopred ďakujem. Igor
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 27.6.2023 14:04
Farhial má velice dobré hodnocení jak od Davida (nejlepší pozdní meruňka), tak na videu z you tube, které jsem sem vkládal, ale už nevím kam. Nějaký pěstitel z Moravy tam představoval tuto meruňku zralou v půlce září. Z Farcla jsem byl nadšen minulý rok, ale hlavně to bylo nadšení z toho, že v řijnu jsou ještě k mání nějaké meruňky. Jinak se to nedalo s letními meruňkami vůbec srovnávat. Když budou, rád si je dám, i když jsou sušší. Jsem zvědavý i na to, co se vyklube z Congatu, který by měl zrát na přelomu srpna a září, no a hlavně na Alenou z Kroměříže chválené FARELY, kde se mně ujaly snad všechny rouby, na rozdíl od jiných odrůd.
|
|
|
|
|
|
|
host - 198.185 (?), 27.6.2023 18:52
Congat a Farely, dajte potom vedieť svoje hodnotenie. Ja mám čerstvo zasadenú Farbaly, na skúšku... Farely sa mi zohnať nepodarilo. Igor
|
|
|
|
|
|
|
host - 5.20 (?), 27.6.2023 20:16
P.P. niečo pre teba píšu o tebe na inom fóre.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 249.55 (?), 27.6.2023 22:15
Tak to gratuluji do Pardubic.-) my tu Orangered máme letos jen v kompotu. Letos je jen trocha Uly, Lejuny a něco málo Orange Summer a nějaké nadějné hybridy vlastní provenience, jinak úplné nic. Obdobně broskve, tam je to letos taky slabota... ale proběhla mrazová a houbová selekce, tak aspoň vidíme, co je skuečně hodně odolné... david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|