Merunka Radka
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Milan Boštička - Stříbrný Zahrádkář (165) - 119.49 (?), 27.4.2010 8:35
Každá meruňka (pokud po sklizni nezakrátíte letorosty) nakvétá postupně. Je to oblíbený trik prodejců a někdy i školkařů. Ještě jsem nezažil u nové odrůdy aby šlechtitel napsal že je tato odrůda nevhodná. Šlechtění stálo peníze, tak se musí zaplatit. Viz letošní kvetení odrůdy Pincot jak uvádí pan Martin. Povšimněte si, že všechny odrůdy nově vyšlechtěných broskovní a meruněk jsou uváděny jako vhodné do okrajových oblastí a u meruněk postupné nakvétání, které je naprosto přirozené u všech odrůd.
S pozdravem Milan Boštička
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 23.1.2011 21:22
Pravda, zvláště takový školkař, který na tyto odrůdy vlastní ne zrovna levná licenční práva. Co se ale už neřekne, tak u pinkcotu jsou pře s velice dobrý vzhled, velikost a kvalitu plodu ve výsadbách dost vysoké výpadky stromů po začátku plodnosti. Ja jen aby byla zachována určitá rovnováha názorů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 183.140 (?), 10.7.2013 14:22
Tak mi radka zraje taky, je vynikající, velká, atraktivní. Jen mě mrzí, že ty zimní mrazy tak ničí květní pupeny... david
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 227.49 (?), 29.12.2013 22:17
Prečítal som si všetky príspevky k Radke pán Petr verím že je chuťovo veľmi dobrá, to vymŕzanie má aj kladnú stránku aspoň sa nemusí robiť prebierka plodov a plody sú potom vačšie. Jano
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|