Na podzim jsem zasadil Meruňku Bergeron. Včera jsem se byl na ní podívat. Konce větviček jsou svrastele jako by spálené. Mohlo to být mrazem nebo se merunka jenom neuchytila?
U meruňky Kioto to mám podobné, vysazená vloni na jaře. Bydlím v polabí, 350 m.n.m., mrazová kotlina. Byly zde mrazy také až - 24. Chci se zeptat zda to meruňka přežije. Děkuji za odpověď.
Počkejte měsíc a uvidíte. Spíše bych řekl, že meruňka uschla. Na podzim bylo velmi, velmi sucho, do toho holomrazy... Starší stromy to odnesly pravděpodobně na květních pupenech, stromky podzimní výsadby možná uschly...
nejspíše zaschla, já na podzim koupil Bergeron v marketu a zjevně ho nechali nezalitý, doufal jsem, že se namočený ve vodě nasaje, ale nestalo se a ted na jaře je už suchý zjevně. Tak jsem vyrazil do zahradnictví a tam byly zaschlé taky všechny, prý to "meruňky dělají". Medruňky zasazené dřív jsou bez poškození, takže mrazem to asi nebude.
Určitě nekupujte stromky, které vypadají zaschle. Teď i vyorané stromky musí mít zjevné známky rašení pupenů, to je hlavní idikátor, že je vše v pohodě.