Marhulky kvitnutie jar 2025🍑

Alec - (1) - 239.75 (?) 
4.4.2025 10:45

Obávám se,  že podle tabulek, které zde byly zveřejněny, -3,5°C v plném květů už bude znamenat ztráty. Taky jsem četl, že tyto hodnoty ztrát jsou založeny na předpokladu že kritické teploty netrvají déle než půl hodiny. Takže v tomto období -3,5°C během několika hodin nebo několika nocí po sobě bude znamenat velké ztráty.

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10480) - 70.240 (?), 4.4.2025 12:56

Zdravím, Davide. Čemu vděčíme za tu čest? smiley V jaké fázi máš kvetení u těch známějších odrůd? Nebylo by špatné, kdybys napsal něco o tom, co máš nové, ale hlavně vyzkoušené. Jaké odrůdy se ti osvědčily u meruněk, broskvoní a švestek. Díky.

Farely
Farely
Kioto
Kioto
Fortune
Fortune
Fortune
Fortune
Pluot
Pluot
Harcot
Harcot
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"
"Thyrinthos"

host - 206.68 (?), 4.4.2025 20:55

No, nějak jsem z toho letos opět nervózní. Tady kvete vše, nejranější je Goldrich, Tsunami, Ula v prostředku, nejpozdějji (předevčírem) začal Tardicot, a nějaké moje hybridy. Problém je dnešek, dostalo to dávku tepla, takže jsou na pochodu i broskvoně. U meruněk to je stále trochu loterie, nejodolnější (v květu, ne plodu)byly Harogem, Leala, Bergeron, leskora, Lejuna, Ula a Farhial. U broskví to nebyl takový problém, když kvetly normálně- držáky byly Flamingo, Redhaven, Sunhaven, Cresthaven, FM3, a clingy. Španělská, kalifornská a středomořská flora dopadaly celkem špatně, citlivé na bakteriozy a mráz. Švestky normálně problém nebývají- když nebude rok jako loni, to zmrzlo vše v plodech 18-22.4. d

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků11:11
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz