Marhule na sever

host - 234.71 (?)
19.3.2022 21:29

Podobá sa Veharda v chuti na Vesnu?

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (10519) - 70.240 (?), 2.7.2021 12:55

Podle mě jsou Veharda i Harogem velmi chutné meruňky.  Viz. vlákna Veharda, Harogem. 

host - 234.81 (?), 19.9.2021 19:52

Hodia sa Kuresia a Farbaly aj do chladnejších oblastí?

host - 234.71 (?), 19.3.2022 21:29

Podobá sa Veharda v chuti na Vesnu?

host - 65.37 (?), 30.4.2025 23:00

zdravim, som zo stredneho povazia PB, marhule tu pestujem 20 rokov, byvam v mrazovej kotline ale aj tak som odskusal vela odrod marhuli.Zacal som s Barborou, Vesnou,Bdart, Vestar a veharda.Bhart bol u nas k nicomu, mrzol v zime, v kvete a aj na moniliu bol citlivy.Barbora, vesnaa vestar rodili podla mrazu tak raz za 4 roky, ale ked som vtedy nestriekal moniliozu tak po 15 tich rokoch postupne odisli.Zasadil som aj Kioto, Kuresiu,Moskovsku velku, Kaunas,Harlaine ale vsetky zavcasu kvitnu, maju zly zdravotny stav, monilia ich zabila napriek postrekom do 6 rokov.Teraz som vysadil Vynoslivij, Anegat,congat zatial sa drzia ok.Najlepsie sa ale javi Veharda, nema vacsi problem s chorobami napriek nestriekaniu, ma 30 rokov a je zdrava a rodi.Je pravda ze ked udrie minus 5 mrazu niekedy aj viac tak nepomoze nic co sa stava casto ale posledne roky to rozhodnu 1,2 noci tak sa da striekat vodou alebo dymit.Marhule u nas su take dobre hoci s ktorej odrody ze som take nejedol ani na Morave ani v Madarsku, mozno ze je to len subjektivny pocit.Mam aj marhulu ktoru ale neviem odrodu lebo som to odstepil na mirobalan od suseda, on nevie lebo to kupil na trhu, ale strasne neskoro kvitne aj o 14 dni neskor ako ostatne, takze ta vyplna medzery medzi neuspechmi ostatnych.Myslim si ale ze zaklad je odolnost voci monilii a velmi neskore kvitnutie, podpnik torinel a jarne zatienenie kmenov, tiez letny sektorovy rez.Je to tu ale boj s veternymi mlynmi.Vsetkym bojovnikom drzim palce

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz