Leskora
|
|
|
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 212.49 (?), 29.6.2020 18:15
Neutíkejte, to nejsou to štíři. Na fotce jsou plody měknoucí Leskory, do kterých napadlo za 5+6 měsíc 351mm srážek , převážná část lijáků posledních 14 dní. Jak je vidět Leskora za to nemůže, byť je na praskání u stopky velmi citlivá. Po třešní teď praskají dále i višně i angrešty. VP je ještě tvrdá a má násadu oproti Leskoře možná i ve stovkách plodů - tak třetina celkové úrody, i když něco dokonale obalila strupovitost studeného deštivého máje. Kdyby šlo vyměnit, raději plody Leskory než VP, a to jsem při jarních mrazech pod ní několik nocí topil v kýblech dřevem, sousedi si klepali na čelo, okopával, hnůj, v suchu zaléval, a teď pár zbylých plodů tohle. No na jihu se teda mají, když jim i kajsije vyrostlé z pod plotu a bez údržby se odmění každoročně sladkými voňavými plody MH
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 4.7.2020 12:50
Také u nás (Vysočina 450 m/m) už Leskora vybarvuje. K jídlu ale ještě není. Také hnije a padá. Mám jen Leskoru a Bergeron. Bergeron roste asi o polovinu méně než Leskora, ale i z poloviční koruny plodí asi dvojnásobně. Také se mi Bergeron zdá odolnější monče než Leskora. JG
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 168.81 (?), 4.7.2020 22:36
Což o to, chuť dobře zralé, je opravdu dobrá. A taky mě trošku baví "údiv" v naší ne úplně meruňkové poloze: Vy už máte zralé meruňky? (To je lehké, protože v okolí skoro žádné meruňky nejsou.)
Ale po pravdě, zdá se mi, že 450 m/m je pro Leskoru už dost vysoká laťka. Příští rok už bude i u Pardubic na meruňky lepší. Uvidíte, pane Petře. JG
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 5.7.2020 11:42
Tak ani u Vás po merunkách není... ;) My už také první ochutnávkové a chutné sklízíme. Držím palce, at se daří i v dalších letech! Zdraví bloger Pán prostoru z úpatí Chřibských kopců.
|
|
 |
|
 |
|
|
 |
|
 |
|
|