Dobrý den, u rozvinutých květů meruněk chybí u většiny rozkvetlých květů korunní lístek.Toto jsem také pozoroval vloni u třešní.Čím je to způsobeno?Nějaký nedostatek v půdě?Jsou tyto květy bez korunních lístků plodné?
Popsaný stav na některých meruňkách pozoruju také. Jestli bude i přes tuto výstrojovou nekázeň důležitější část květu ok, se teprve ukáže-zlomové období nastane koncem tohoto a začátkem příštího týdne
Konečně se zase ozval pan SPCH. Jsem rád, že jste se nenechal otrávit. Komu se Vaše veršované příspěvky nelíbí, ať je laskavě nečte. Jednoduchá věc. Ústrojovou nekázeň květů jsem zatím nepozoroval, ale důležitá je po opylení zvětšená blizna, která je uvnitř žlutozelená, nikoliv hnědá v důsledku mrazu. Zjistíte po rozloupnutí květu.
Pane Petře z města peprných nejen sladkostí, každou volnou chvíli, kterou nevěnuji mému jedinému-pokud vím-synovi a dalším vzácným, nejdražším členkám mé rodiny, trávívám prací v různých zahradách a sadech. Tento víkend jsem se lopotil v okolí Znojma, chvíli na brněnsku a v Prostějově-moje aktivní dovolená. Tzn., že na psané verše nebyl čas, po večerních oplachovánkách prachu z hrdla ani myšlénky. Ta metoda ke zjištění funkčnosti meruňkových miminek je sice 100 procentní, ale jednotlivě neopakovatelná-stejně, jako se sirkou!