Já nemám měřit čím, ale cukernatost těch odrůd které aktuálně sbírám kvůli poškození od hmyzu do kvasu je podle ulepených prstů dobrá. Není to jako když sbíráte durancie, ale cukru mají dost, i v bečce je to vidět, naštěstí se ochladilo a založenému kvasu nižšší venkovmí teploty prospějí. Až budu dělat Velkou ranou na víno, schválně stočím štávu a změřím cukroměrem v odměrném válci.
Je na st. Julien, cekal jsem ze bude mit v dospelosti 3-4m coz uz ma nyni. St. Julien by mel mit rad vlhci pudu, proto tato volba. Puda je zde nivni cernozem cca do hloubky 40 cm, pridal jsem Pred vysadbou kolem neho jeste 10 cm jine ornice (taky cernozem-ale nevim odkud ji dovezli) aby nebyl stromek tak utopeny. Jinac stromek prisel ze skolky v docela dobre kondici i dobrym korenovym systemem se stitkem hargrand (objednal jsem harcot, o kterem jsem mel informace ze vyzaduje mirne vlci pudy a dobre snasi sarku, ktera se zde vyskytuje) bylo mi ale skolkou sdeleno ze se jedna o harcot, coz si nemyslim nebot stromek z jara postrada typicky nacervenalou barvu, smiril jsem se tedy s hargrandem. Jestli mate nekdo zkusenosti s velikosti stromu merunek na podnozi st. Julian?
Myslite ze na letosni nezvyklou velikost plodu, vyssi urodu i lepsi kvalitu v porovnani s minulymi roky muze mit vliv roubovana vetev jine odrudy, ktera opada tak cca 3 tydny po kompakte? Muze mit vliv prisun toho prodlouzeneho “podzimniho slunce” na urodu v pristim roce?
Já nemám měřit čím, ale cukernatost těch odrůd které aktuálně sbírám kvůli poškození od hmyzu do kvasu je podle ulepených prstů dobrá. Není to jako když sbíráte durancie, ale cukru mají dost, i v bečce je to vidět, naštěstí se ochladilo a založenému kvasu nižšší venkovmí teploty prospějí. Až budu dělat Velkou ranou na víno, schválně stočím štávu a změřím cukroměrem v odměrném válci.
Tak naprosto nejhorší meruňkovou chuť předvádí "THE KOMPAKTA s brixem". To snad ani není možný, aby tam nebylo vůbec nic, ani cukry, ani kyseliny, ani meruňkové aroma. Nechápu.