A čo povedať daľej o tejto sprepadenej chorobe? Nějaké podobnosti s předřečníky tady jsou. Například, že v tom má také "prsty" odrůda Vesprima, nebo, že se nemoc projevila až zhruba na tříletých meruňkách. Nejvíce je postižené Kioto, které začalo až nyní paradoxně trochu růst. Zřejmě se snaží nahradit postižené listy. Jinak, díky za emaily typu, že to tady můžu s peckovinami rovnou zabalit. Super.
A čo povedať daľej o tejto sprepadenej chorobe? Nějaké podobnosti s předřečníky tady jsou. Například, že v tom má také "prsty" odrůda Vesprima, nebo, že se nemoc projevila až zhruba na tříletých meruňkách. Nejvíce je postižené Kioto, které začalo až nyní paradoxně trochu růst. Zřejmě se snaží nahradit postižené listy. Jinak, díky za emaily typu, že to tady můžu s peckovinami rovnou zabalit. Super.
Přesně jak píšeš Petře, určitá podobnost tady je.Asi nikdo nedokáže se 100%-ní jistotou říct že se jedná zrovna o ESFY, krom specializované laboratoře.Jen evropské phytoplasmy se dělí do 20 skupin + phytoplasmy dovlečené z Asie a Californie.Více informací na www.zahradaweb./candidatus - phatoplasma - prunorum/ Jiří FM
Jirko, čert to vem. Život si vždycky někakou cestu najde. A když ne, tak "čo je oportunistické, nech odpadne". Ale vidím, že do jablek místo meruněk a broskví se Ti taky moc nechce. Prostě zatím jedeme dál. Dokud to půjde.
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),10.6.2017 17:32
Jabka nějak zvlášť nemusím, těch 20 jablek co sním za rok si můžu koupit a jabkovici taky nepřehrznu.Čert vem meruně a broskve, ale trnky jsem pro sichr vysadil k bratrovi na zahradu (podmínkou bylo "jen ty malé co se z nich pálí slivovica")
Jiří 1968 - Diamantový Zahrádkář (1422) - 137.210 (?),10.6.2017 20:57
Krajina pôvodu, Grécko a Taliansko, Prvních svinutých listů a prosychání větví jsem si všiml předloni na broskvoni Ó Henry, pak už to šlo "ráz na ráz".
Bola to O'Henry povodom z Grecka s visackou Kohaplantu? Tento rok som take kupil, bola v biednom stave - vysusena a stale sa neprebrala. Zacinam sa bat najhorsieho scenara broskyna skape a este mi tu rozsiri ESFY. Mam ju urychlene vykopat a spalit?