Je toto moniliový úžeh?
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 33.30 (?), 3.5.2010 18:46
Příště mohu stříkat také, jestli to tedy naše meruňka přežije, ale co teď? Minimálně polovina!! nových výhonů je zvadlá a na zbytku už se skví alespoň centimetrové plody. Skutečně mám všechno zvadlé ostříhat? Přežije to patnáctiletý strom? A stříkat můžu i na plody?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
hauser - Stříbrný Zahrádkář (383) - 221.199 (?), 3.5.2010 22:38
Pro hosta 33.30 : Vše zvadlé a suché dejte co nejdříve pryč a doufejte že to přežije.
Paní Lído, nevím jak je stromek starý, ale zkusil bych neamputovat, ostatní viz výše. Větve by měly obrazit. Zdravím
|
|
|
|
|
|
|
|
|
PeterNR - Stříbrný Zahrádkář (306) - 206.136 (?), 4.5.2010 10:33
To je otázka, na ktorú by som aj ja rád poznal odpoveď. Pokiaľ viem, odporúča sa striekať ešte aspoň raz proti monilióze plodov, ale či to pomôže utlmiť šírenie choroby v pletivách stromu, to veru neviem. Asi postriekam cez weekend kôstkoviny ešte Baycorom, keď budem striekať jablone proti chrastavitosti. Uškodiť tým snáď nemôžem.
Peter
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 5.5.2010 0:04
Stromku je pět let. Díky za rady!! Lída
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.120 (?), 4.5.2010 21:00
Už celý týden chodím kolem meruněk a hledím, co jim je. V životě jsem se v tak velkým rozsahu nesetkal s tak mohutným uschnutím mladých lístků hlavně na mladých větvičkách. Stromy kvetly jako šílené a najednou toto. Až mně to nedalo a podíval jsem se na net, co to vůbec může být. Nikdy jsme meruňky proti ničemu nestříkali, úrodu máme každý druhý rok (1000kg/4 stromy). Až tady se dozvídám o této chorobě. Michal KM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.120 (?), 4.5.2010 21:25
Ještě ted v noci a v deští jsem vyběhl to omrlkout s baterkou v ruce, nedovedu si představit jak budu řezat drobné větve na 6 m vysokém stromě. Jednu z meruněk máme prokazatelně starou 40 let a furt plodí a další kolem 15 let, nedovedu si představit, v nejkrajnějším případě, že o ně příjdeme. Vždycky jsme je jen zakrátili a ořezali suché větve. Michal KM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|