Je toto moniliový úžeh?
|
|
|
|
|
|
|
host - 162.120 (?) 4.5.2010 21:50
Jestli už nebude po týdnu pozdě, nevím jestli řezat celé větve i s několika zdravými listy nebo jen ty čistě uschlé větve. Michal KM
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 24.141 (?), 6.5.2010 20:24
Po přečtení předchozích příspěvků jsem v hrůze utíkal k letos nasazené meruňce - má asi 5 výhonků v délce cca 15 cm a všechny zvadlé - to před týdnem ještě nebylo. Co teď - mám je snad všechny ostříhat nebo čekat až uschnou? To mne nenapadlo, že se to může stát u stromku, který ještě ani nekvete a že bych měl provést ošetření postřikem i v tomto případě. Už jsem to konzultoval s jedním známým zahrádkářem, kterému se to stalo tři roky po sobě u nových stromků a meruňky proto přestal pěstovat.. JAROSLAV
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 118.44 (?), 8.5.2010 19:44
Taky jsem letos nestříkal proti monilioze, říkal jsem si je pěkné počasí, krásně to kvete nebude to potřeba, a rychtyk počasí se zvrtlo, prší a je to tady, monilioza na višni jak vyšitá, bez těch jedů se dnes už nedá vypěstovat skoro nic.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 181.5 (?), 10.5.2010 16:26
dobrý den, my máme meruňku pár let tak do 5 nevím přesně ale zatím jsme měli tak 10 plodů letos trochu kvetla, ale o víkendu zčistajasna celý strom jakoby zvadl ale úplně celý, lístky jsou zelené ale zvadlé. nestříkali jsme ji, je možné že i tohle je monilioza nebo jde o nějakou mrtvici stromu? máme smůlu, vedle stála broskev kterou jsme před měsícem vykopali, neb zcela odešla tam jsme asi vloni moniliozu zanedbali ale nečekali jsme, že do jara odejde celý strom a neobrazí vůbec.E.V.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 178.235 (?), 23.5.2010 14:21
Martine, hlavu vzhůru, bývá i hůř(viz lidé v povodních).Život musí čelit různým těžkostem, abychom zůstali a všechno přežili.Nasaďte všechno nově, není na nic tak pozdě. Třeba i brambory, sadbové jsou za 5,-Kč/kg.Nesmíme si zvykat, že bude všechno jako v ráji, ani tam to není všechno ideální.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|