Je možné zakrátit meruňku?

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 9.2 (?)
23.4.2012 13:07

yes Mezi Čáslaví a Heřmanovým Městcem u obce Podhořany jsou na svahu sady starých třešní. Když tam jedeme a kvetou, někdy zastavím a chvíli čumím. A říkám si "kolikrát ještě..." Bohužel asi budu nazván nohsledem, ale tu teorii MV o bílé kouli, kterou odvolal, já podpořím. Mimoto jednu bílou kouli v provedení Napoleonova mám občas na zahradě.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.33 (?), 21.4.2012 22:29

Ak už niekto nechce vidieť snímku kvetmi obalenej marhule a tvrdošíjne vymýšľa teórie, je to iba k pousmiatiu, nič viac. Na tejto snímke broskyňa ešte len začína kvitnúť. Keď boli všetky kvety otvorené, konáre tiež neboli pod záplavou kvetov vidieť. Najmä u kultivarov s miskovitými kvetmi je strom jedna nádherná záplava ružovej farby, napriek tomu, že z jednoho puku vyrastá v porovnaní s čerešňami iba 1 kvet. Broskyne a marhule majú oproti čerešniam kraťučké stopky a preto pri nadmernej násade kvetov pripomínajú kvitnúcu sakuru.

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 23.4.2012 12:42

Ano, souhlasím a beru zpět. Žádné směšné teorie. Z třešňových pupenů nevyrůstá 5 květů, možná ani jeden. Třešně a meruňky mají stejně květů.  Rozumím. Nesmíme bičovat   poctvé ovocnáře.

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 9.2 (?), 23.4.2012 13:07

yes Mezi Čáslaví a Heřmanovým Městcem u obce Podhořany jsou na svahu sady starých třešní. Když tam jedeme a kvetou, někdy zastavím a chvíli čumím. A říkám si "kolikrát ještě..." Bohužel asi budu nazván nohsledem, ale tu teorii MV o bílé kouli, kterou odvolal, já podpořím. Mimoto jednu bílou kouli v provedení Napoleonova mám občas na zahradě.

Jiří Janča - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1578) - 178.81 (?), 23.4.2012 13:13

Nádhernou bílou kouli jsem viděl včera na chalupě v podání odrůdy Van. U ní mají květy krátké stopky, takže květy obalují větve jako bílé rukávy...

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 224.52 (?), 23.4.2012 22:33

S bielymi či ružovými "koulemi" sa stretávame všetci- tam kde je nadmerná kvetná násada. U marhúľ či broskýň sú o to žiarivejšie, lebo listy v čase kvetu nie sú zďaleka tak vyvinuté v porovnaní s neskôr kvitnúcimi čerešňami. Na snímke je Kordia, ktorá mi ani v najmenšom nepripomína "bílou kouli". Je to skôr zmes zelenej a bielej. Solidarita PP a JJ s MV ma neprekvapuje. Je to tiež úsmevné. wink

Kordia- apríl 2012
Kordia- apríl 2012

vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18317) - 92.38 (?), 2.5.2012 12:07

Pokud byste svoji Kordii vyfotil v plném květu a ne před nebo až po něm, mohla by být bílé kouli podobnější.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3353) - 5.149 (?), 2.5.2012 14:18

Mám na zahradě třešeň Napoleonovu, je stará cca 55 let, vysoká asi deset metrů a stejně tak široká. Chtěl jsem ji již několikrát skácet. Moc třešní z ní nenatrhám protože trpí často monilií o červech ani nemluvím. Ale když kvete tak to je něco. A proto stojí a ještě dlouho bude stát.

Mr Big

PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6636) - 14.199 (?), 2.5.2012 14:22

Ta moje je mladší, sázel jsem ji já. Ale pro to to nepíšu, jen zajímavost, v loňských kompotech jsme nenašli jediného červíka. A sklízelo se v docela vysoké zralosti. Taky se tomu divíme.

Mr Bigggg - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (3353) - 5.149 (?), 2.5.2012 17:11

No jo, vysočina, aspoň v tomto máte výhodu proti nám dole. Já jsem měl taky domácí švestku od kamaráda z Vlachovic a za dva roky jsem ji musel vykopat- šarka. U nás je to všechno prolezlé škůdci a nemocemi.

Mr Big

Paľo. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1739) - 10.81 (?), 4.5.2012 16:00

Ad MV: Vaša zeleno- biela čerešňa je pekne zakvitnutá, viac ako moja Kordia. Videl som však ešte hustejšie a belšie koruny čerešní, niečo podobné ako píše p.Mr.Bigggg. Kordiu som fotil krátko po rozkvetu. Keby bola aspoň polovica kvetov opeľená, bolo by to fajn. Bohužiaľ, tento rok neboli u mňa priaznivé podmienky na opelenie, najviac plodov má práve opeľovač v korune- Hedelfingenská. Po vlaňajšej rekordnej nadúrode tento rok Kordia zrejme odpočíva. Prírastky za minulý rok sú malé. Obrovské vtáčnice vo vinohrade majú však koruny plné plodov.

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků3.4.2025
Bojler Ariston - anoda30.3.2025
Bojler Ariston - anoda28.3.2025
Ventilátor na krbová kamna27.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz