Jarní řez po Šittově řezu
|
|
|
|
host - 100.59 (?) 15.3.2017 22:28
Neřešila se tady už tato meruňka u plotu kdysi? Pro mě to je přehuštěné, pokud dobře odkvete, je u meruňky zpravidla třeba probírka plodů po 10cm, jinak budou jak přerostlé třešně. Za sebe bych prosvětlil, odstranil výhony rostoucí do koruny nejen u štětek, ale i níže v koruně. Ze štětek vybral jeden kosterní výhon a bud nezkracoval, nebo lehce na očko ven z koruny. Ze zbývajících bych asi ponechal 1-2 a zkrátil je na polovinu na očko ven. Vše v období začátek květu - po odkvětu. Jestli se moc bojíte, že bude plodů málo, můžete počkat do velikosti plodů ccA do 1cm, až uvidíte počet plodů, ale bude vám pak líto výhony odstranovat...
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 157.239 (?), 15.3.2017 8:29
Ustřižená košťátka ve váze coby jarní barborky udělají parádu a potěší něžnější polovinu lidstva.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.59 (?), 15.3.2017 14:00
Možná jsem měl dodat, že cílem Šittova řezu není jen kompaktnější tvar, ale především více plodného dřeva, takže by byl nesmysl vše hned na jaře odstraňovat, pokud máte ale na konci "štětky" nových letorostů, abyste zabránil přehuštění, musíte je buď zredukovat hned, nebo po sklizni v letním řezu.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
pkovarik - Diamantový Zahrádkář (1331) - 178.121 (?), 15.3.2017 17:10
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 100.59 (?), 15.3.2017 22:28
Neřešila se tady už tato meruňka u plotu kdysi? Pro mě to je přehuštěné, pokud dobře odkvete, je u meruňky zpravidla třeba probírka plodů po 10cm, jinak budou jak přerostlé třešně. Za sebe bych prosvětlil, odstranil výhony rostoucí do koruny nejen u štětek, ale i níže v koruně. Ze štětek vybral jeden kosterní výhon a bud nezkracoval, nebo lehce na očko ven z koruny. Ze zbývajících bych asi ponechal 1-2 a zkrátil je na polovinu na očko ven. Vše v období začátek květu - po odkvětu. Jestli se moc bojíte, že bude plodů málo, můžete počkat do velikosti plodů ccA do 1cm, až uvidíte počet plodů, ale bude vám pak líto výhony odstranovat...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|