Jak poznám, že meruňka žije?

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 221.199 (?)
18.4.2010 0:57

V době vegetačního klidu se na stromy nesahá a výchovný řez mladých meruněk v tu dobu ani omylem. Tento řez se dělá od narašení až po dobu květu. U starších se v tu dobu odstraní maximálně suché větve a průklest nejlépe po sklizni.               Zdravím

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
host - 220.78 (?), 15.4.2010 16:44, zobrazeno: 6304x

Dobrý den,

na podzim jsem vysadila meruňku velkopavlovickou a broskvoň, na konci února jsem zkrátila - větvičky byly vevnitř zelené, takže stromky byly živé. Teď ještě nemají pupeny, vypadjí zaschle, jak poznám, že je stromek živý a kdy začne rašit?

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 221.199 (?), 16.4.2010 17:55

Dobrý podvečer,
v každém případě jste řez uspěchala a broskev je lépe zakrechtovat a sázet na jaře, zvláště po letošní tuhé zimě. Meruňka mráz přežije, broskev je na tom hůř, po podzimním sázení se jí netvoří vlasové kořínky takže pokud nevyraší, tak nezmrzla ale uschla. Stromky sázené na podzim raší o něco později než víceleté takže bych počkal až se nějaký pupen ukáže.          Zdravím          

host - 220.78 (?), 17.4.2010 14:15

Děkuji za odpověď, studovala jsem, kdy střihat a byly tady různé názory, ale u meruňky někdo radil právě v době vegetačního klidu, no uvidíme, zatím ani u jednoho nic neraší, kdežto jabloň, hrušeň a slíva, které jsem zasadila a ostřihala ve stejnou dobu už raší.

hauser - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (383) - 221.199 (?), 18.4.2010 0:57

V době vegetačního klidu se na stromy nesahá a výchovný řez mladých meruněk v tu dobu ani omylem. Tento řez se dělá od narašení až po dobu květu. U starších se v tu dobu odstraní maximálně suché větve a průklest nejlépe po sklizni.               Zdravím

zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Řezání zahrandních obrubníků10.3.2025
Řezání zahrandních obrubníků8.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?7.3.2025
Obložení bazénu7.3.2025
Nejde protočit startování mot. pily - velká komprese?6.3.2025
Škarabání staré malby11.2.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz