Jak ostříhat loňskou meruňku
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 6.3.2010 4:30
Zodpovězte otázku, pokud víte co děláte, neměl by to být problém. Nebo jste jeden z těch, co si myslí, že když to tak řežou dvacet let, tak to automaticky znamená, že to musí být dobře?
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 6.3.2010 13:51
No právě, návody na řez jsou často podobné spíš nějakým rituálům, bez jakýchkoli odůvodnění - řezat takhle a takhle, proč, no prostě proto, že se to tak dělá a dělalo vždycky.
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 6.3.2010 14:04
Případně vysvětlení je, ale je často nesmyslné - často opakovaným nesmyslným důvodem k řezu je proto, aby větve zesílily a unesly plody. Kdo to vyzkoušel a zkusil porovnat zjistil, že nejen že to není pravda, ale dokonce je to přesně naopak.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 145.195 (?), 6.3.2010 21:56
zase jeden chytrej přečtěte si třeba poslední číslo receptáře
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 7.3.2010 0:36
Ty pokusy na tisíci vzorcích bych rád viděl.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 235.249 (?), 7.3.2010 20:14
Chápu to tak, že odpovědět neumíte a končím s diskuzí.
|
|
|
|
|
|
|
host - 176.18 (?), 6.3.2010 0:07
Co člověk, to názor... Já bych vzala střed o třetinu, aby se zachovala dominance a kosterní větve na rovnováhu o "větší" polovinu, aby zesílily. Spíš je otázka, co s tím posledním silným výhonem, ten bude mít tendenci dělat dvoják, ale kdyby se odstranil, nebyla by korunka pravidelná. Ledaže by se udělala dutá, ale ta se zase ráda rozlamuje... Lída
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|