Jak budete chránit rozkvetlé meruňky proti víkendovému nočnímu mrazu
|
|
|
|
|
|
|
|
Petr z Pardubic - Diamantový Zahrádkář (10317) - 70.240 (?), 16.4.2022 8:04
Díky, Marku, za ilustrační foto. Mně Leskory sice odkvetly, ale takovéhle plůdky nejsou ještě nikde, ani na meruňkách, co kvetly nejdříve. Vidím, že zachraňování meruněk už mají všichni plné zuby, zvlášť, když je teprve půlka dubna, co. Ani pan ITB se na nic nechystá.
|
|
|
|
|
|
|
host - 200.242 (?), 16.4.2022 13:17
Asi taky pomohl kýbl s nočníma briketama pane Petře nebo to není Leskora. Pinkcot více zastíněny je na tom podobně. Jak asi dopadl pan Walter...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
ITBrno - Bronzový Zahrádkář (89) - 198.91 (?), 18.4.2022 20:29
Pan Petr SPCH ve mne vzbudil opět bojovníka, díky za to, dneska jsem byl na obchůzce u meruňky pod kterou jsem 2 noci topil a zjistil jsem, že má krásný maličký zelený plůdky. To znamená, pokud bude mrznout, znovu zažehnu oheň pokud bude nejhůř, přece se nevzdám, je to to nejmenší co můžu udělat a jak píše, k dítěti jsme staávali a já i stávám neustále, tak proč né 2x do roka k milovaní meruňce. Petře díky za inspiraci.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 81.144 (?), 18.4.2022 21:40
Nejlepší je sehnat si trouchnivé špalky, takového dřeva je všude plno. špalek dlouhý 70 cm o průměru 25 cm, lehký jako pírko; vydrží podle povětrnostních podmínek zahřívat 4 až 6 hodin. Pak to není o vstávání k plačícímu dítěti, ale o tom chodit se pouze s radostí dívat jak to funguje, při pohledu na stupnice teploměrů umístěných v sadě. Pokud tedy zrovna nejde obzvláště studená vlna, kdy je pro jistotu lepší ohýnky trochu popohnat.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|