Infračervená žárovka a ochrana květů (plůdků) před mrazíky
|
|
|
|
 |
 |
|
amilar - (32) - 185.14 (?) 11.5.2022 17:12
Zdravím, dnes jsem zjistila dost smoly na větvích pětileté meruňky, kvetla již v březnu, i když jsem kmínek chránila z jihu velkým vánočním stromkem. Květy stejně všechny pomrzly, i když sem pod ní dala několik věder plných vody, ani to nepomohlo. Na téměř všech větvích i větvičkách se objevují slzy smoly. Stříkala jsem před květem i po odkvětu horizontem.
Nevím, co s tím. Díky za rady.
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Milan HP - Diamantový Zahrádkář (3046) - 208.138 (?), 15.5.2022 21:32
To je paráda, řekl bych, že tak akorát, co unesou. A za daných podmínek je to výhra ve Sportce. Gratuluju.
Milan HP
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 21.118 (?), 10.5.2022 11:47
Dosud jsem nepochopil, proč všichni meruňkám broskvím topí. Já bych si pořídil hadici a umístil ji nad meruńku, do ní dal trysky na co nejjemnější mlhu a mlžil. Voda má veliké skupenské teplo, které se při mrznutí uvolní. Pokud by to zmrzlo na pupenech nevadilo by to, led by je chránil. Spotřeba vody na jeden strom stojí méně než elektřina nebo parafinové svíčky, ze kterých teplo stejně nejde tam, kam je třeba, kdežto vodní mlha padá zaručeně dolů..
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 81.144 (?), 10.5.2022 12:59
21.118 - Vyrobit zadeštování je při větším počtu stromů nenávratná investice. Ty trysky je potřeba seřídit tak, aby "sněžilo"aby se teplo uvolnilo ve vzduchu, rampouchy na stromech a květech jsou spíš na závadu. Voda do květů = potíže s moniliovou spálou. Proto topím. A taky vím co udělá masivní ledová krusta se stromy ve vegetačním klidu, odřená kůra, vylámané pupeny. A co potom květy?
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|