Houby na kmeni meruňky
|
|
 |
 |
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?) 7.10.2008 8:49
V podstatě čímkoli, NPK? ceresit.
Ještě poznámka k houbám na stromech - houbová onemocnění jsou vždy důkazem přítomnosti mrtvé dřevní hmoty a narušení imunity stromu - snížení jeho odolnosti proti parazitům a onemocněním. Můžete se pokusit mrtvé napadené části odstranit. U kůry u paty stromu je možné pokusit se na jaře velmi opatrně odstranit povrchovou část kůry, ale nepoškodit hlubší struktury, nevytvořit rábu, ta místa kde kůru opatrně obrousíte ošetřete fungicidem.
Osobně jsem viděl u broskví a meruněk houbová onemocnění často tam, kde sousedé ošetřovali mrazem vzniklé praskliny pomazáním hlínou, nebo dokonce kravincem. Babské recepty jim nenávratně strom poškodily.
Umístění příspěvku v diskuzi Připojit reakci
|
|
 |
 |
 |
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 213.82 (?), 6.10.2008 16:26, zobrazeno: 17342x
Dobrý den mám dva následující podobné dotazy.
na zahradě u domku máme dvě starší velké meruňky.
jedna prosychá, na 1 ze 3 hlavních větví se objevil choroš, nebo něco co tak vypadá. má cenu s tím něco dělat, třeba uříznout tu jednu hlavní větev, nebo je lepší ji rovnou pokácet?
druhá meruňka je už po zmlazení, hezky roste a plodí, ale objevil jsem u paty stromu, takové 2 mladé choroše, rostoucí na kůře, těsně při zemi. okolo je tráva (s mechem) v létě strom zaléváme. dá se ta houba nějak odstranit a strom ještě zachránit?
předem děkuji za odpověď.
Jirka Zýka
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 213.82 (?), 7.10.2008 8:39
Děkuji za reakci a prosím o radu, čím kdyžtak pohnojit?
|
|
 |
|
 |
 |
|
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář (1247) - 166.66 (?), 7.10.2008 8:49
V podstatě čímkoli, NPK? ceresit.
Ještě poznámka k houbám na stromech - houbová onemocnění jsou vždy důkazem přítomnosti mrtvé dřevní hmoty a narušení imunity stromu - snížení jeho odolnosti proti parazitům a onemocněním. Můžete se pokusit mrtvé napadené části odstranit. U kůry u paty stromu je možné pokusit se na jaře velmi opatrně odstranit povrchovou část kůry, ale nepoškodit hlubší struktury, nevytvořit rábu, ta místa kde kůru opatrně obrousíte ošetřete fungicidem.
Osobně jsem viděl u broskví a meruněk houbová onemocnění často tam, kde sousedé ošetřovali mrazem vzniklé praskliny pomazáním hlínou, nebo dokonce kravincem. Babské recepty jim nenávratně strom poškodily.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.33 (?), 30.1.2009 1:28
Dobrý den,
s hrůzou jsem zjistil, že mi 7-letou Velkopavl. napadla klanolístka /dřevokaz. houba-viz damyko.cz/. Byla slabší od mala, ale je mi líto ji vyřezat. Přemýšlím nad tím, že bych na jaře zkusil kmen a polovinu korunky, kterou mám napadenou, očistit a postříkat roztokem modré skalice /ničí mech-třeba houbu taky/. Prosím "staré kocoury" o radu - každého stromečku škoda.
Díky-Lada
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 9.33 (?), 8.2.2009 20:45
Děkuji za radu,