Harcot
|
|
|
|
|
 |
 |
|
host - 64.50 (?), 2.4.2007 12:19, zobrazeno: 35401x
Dobrý den,rád bych se dozvěděl něco o meruňce Harcot,například jestli je samosprašná a jiné veci které bych měl vědět o jejím pěstování.
Děkuji Ladislav.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 113.121 (?), 11.4.2007 23:04
Neberte mou informaci na 100%,ale myslím,že jde o odrůdu vyšlechtěnou v USA.Před 15ti lety jsem koupil meruňku popsanou jako Hardcot a druhou Goldcat,i když v literatuře je psaná Goldcot.Ze zkušenosti vím,že záměny písmen na jmenovkách jsou časté a nechtěně se tak objeví "nová" odrůda.Nicméně v tomto případě se mohu mýlit.Meruňky s koncovými písmeny "cot" mají původ USA-Kanada,podobně i meruňka Veecot.
Pokud tedy jsou Vaše Harcot i moje Hardcot totožné,velikost plodů je střední,barvy ostře žluto-oranžové z poloviny kryté karmínovým líčkem.Chuťově výborná,velmi plodná,zraje asi týden po Karole.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 95.236 (?), 29.4.2007 13:07
Dobry den. Informacia je spravne az na to, ze pochadza z Kanady. Je to skora marhula, atraktivna, chutovo velmi dobra a je samosprasna.
Vsetky Kanadske odrody su samosprasne okrem Vivagolg. Moje informacie pochadzaju z www.omafra.com co je Kanadske ministerstvo podohospodarstva.Fotografiu Harcotu najdete tiez na tejto adrese alebo napiste do Googla Apricot photo gallery a ste tam. Popisy odrod najdete takisto tu alebo napiste do Googla/ak pouzivate tento vyhladac/ Apricot cultivars. Prajem Vam aby vasa marhula rodila krasne a dobre ovocie.
|
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.225 (?), 7.9.2007 11:39
Pane četl jsem Váš článek a připadal mi napsaný vřele. Přicházím s dotazem, kde by se dal sehnat roub kanadske odrůdy Harcot nebo její kamarádi začínající názvem abecedním H. Děkuji. Adresa radostnazahrade@seznam.cz
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
host - 227.60 (?), 21.12.2013 17:58
Je škoda že na Slovensku slivky a marhule na ZR nikto nepredáva, bola by to dobrá voľba. Predávajú tu len na Wangheimovej alebo Wadensville. Čo sa týka stredne silno rastúcich podpníkov tak je to St Julien ale o tom som čítal že je dosť citlivý na šárku a neznáša sucho. Jano
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |